Περιοχές της Κασσάνδρας

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

Η Κασσάνδρα είναι το πρώτο και τουριστικότερο πόδι της Χαλκιδικής. Ξεκινάει από την διώρυγα της Νέας Ποτιδαίας και καταλήγει στο Κάνιστρο. Η ανατολική πλευρά έχει τον περισσότερο τουρισμό και αμέτρητα καταλύματα για όλα τα γούστα. Θα βρείτε αμέτρητα καταστήματα, ταβέρνες και εστιατόρια, beach bars και αρκετά αξιοθέατα της ρωμαϊκής, αρχαιοελληνικής  και βυζαντινής εποχής. Η παραλίες σχεδόν όλων τον χωριών είναι αμμώδες με τιρκουάζ και πεντακάθαρα νερά.

ΝΕΑ ΦΩΚΑΙΑ

Ένα ήσυχο και παραδοσιακό χωριουδάκι με λίγες παραδοσιακές ταβερνούλες, καφετέριες και ένα υπέροχο λιμανάκι. Η παραλία του είναι μικρή, αμμώδες με κρυστάλλινα νερά. Θα βρείτε μια πληθώρα από πολυτελή ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στο μικρό λιμανάκι μπορείτε να νοικιάσετε βαρκούλες για να εξερευνήσετε τους μικρούς κολπίσκους της περιοχής. Στο λιμάνι του χωριού δεσπόζει ένας βυζαντινός πύργος, ο οποίος κτίστηκε το 1400 περίπου και είναι το σήμα κατατεθέν του χωριού.

ΑΦΥΤΟΣ

Ίσως το πιο γραφικό χωριό της Κασσάνδρας. Μοιάζει σαν να βρίσκεστε σε ένα νησάκι του Αιγαίου με πολλά γραφικά στενά δρομάκια και απότομες πλαγιές. Θα σας μαγέψει η πετρόχτιστη αρχιτεκτονική του χωριού, τα καταγάλανα τιρκουάζ νερά και το υπέροχο φυσικό μπαλκόνι του με απέραντη θέα. Θα βρείτε πολλές παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, ΑΤΜ, φαρμακεία, νυχτερινά και καραοκε bars. Ιδανικός ρομαντικός προορισμός για ζευγάρια. Η θάλασσα σε κάποια σημεία είναι βραχώδες και καλό θα ήτανε να προσέχετε τους αχινούς. Θα βρείτε επίσης αυτοκίνητα και μηχανάκια προς ενοικίαση, θαλάσσια σπορ και πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για όλα τα γούστα.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Η καρδιά της νυχτερινής ζωής της Χαλκιδικής και της ίσως πιο ωραίας θάλασσας της Κασσάνδρας. Η μεγάλη και φαρδιά αμμώδες παραλία με καταγάλανα τιρκουάζ και ρηχά νερά, την καθιστούν την ιδανική παραλία για όλο τον κόσμο και προπαντός για οικογένειες με μικρά παιδιά. Πολλά beach Bars, από τα οποία κάποια έχουν λίγο πιο έντονη μουσική και πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ. Για όσους αγαπούν την ιππασία, μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα με το άλογο στην μαγευτική αυτή παραλία. Στον πεζόδρομο του χωριού υπάρχουν πολλά καταστήματα για αγορά γούνας, τράπεζες, φαρμακεία, ιατρεία, souvenir shops, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαράκια και καφετέριες. Αξιοθέατο της περιοχής είναι τα υπολείμματα του ναού του Άμμωνα Δία και Διονυσίου. Περίπου 1 χλμ έξω από το χωριό στεγάζονται πολλά νυχτερινά μαγαζιά με ελληνική και ξένη μουσική τα οποία λειτουργούν μέχρι το πρωί.

ΚΡΥΟΠΗΓΗ

Ακριβώς μετά την Καλλιθέα συναντάμε το χωριό Κρυοπηγή το οποίο είναι κτισμένο πάνω σε έναν πευκόφυτο λόφο. Θα βρείτε καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες, ΑΤΜ, φαρμακεία και καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα. Η παραλία της Κρυοπηγής είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Ιδανικό μέρος για οικογενειακές διακοπές. Στην παραλία θα φτάσετε εάν κατηφορίσετε τον κεντρικό δρόμο προς αυτήν.

ΠΟΛΥΧΡΟΝΟ

5 χλμ μετά την Κρυοπηγή θα συναντήσετε το πανέμορφο αυτό χωριό το οποίο σφύζει από τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες. Αμέτρητα εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, ΑΤΜ, φαρμακείο, ιατρείο, beach bars και  πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες, κάνουν το Πολύχρονο έναν ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν την φαρδιά αμμώδες παραλία με τα καταγάλανα τιρκουάζ νερά της. Κάντε την βόλτα σας στην παραλία με θέα προς την Σιθωνία και απολαύστε τα γεύματα σας ή το ποτό σας  στα  ταβερνάκια και μπαρ του χωριού.  Για τους λάτρεις της πεζοπορίας και φυσιολατρίας  ιδανικό μέρος είναι η λίμνη Μαβρόμπαρα με τις χελώνες, την οποία θα βρείτε πηγαίνοντας περίπου 3 χλμ δεξιά από τον κεντρικό δρόμο προς το κέντρο της Κασσάνδρας.

ΧΑΝΙΩΤΗ

Η Χανιώτη είναι ακόμα ένα από τα χωριά της Κασσάνδρας όπου το καλοκαίρι σφύζει από ζωή. Ξένοι και Έλληνες τουρίστες απολαμβάνουν την αμμώδες παραλία με τα καταγάλανα νερά της. Θα βρείτε αμέτρητα εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, φαρμακεία, ΑΤΜ, beach bars και πολλά θαλάσσια σπορ. Ξενοδοχεία πολυτελείας αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια για όλα τα γούστα, καθιστούν την Χανιώτη έναν ιδανικό προορισμό για όλους. Η βραδινές βόλτες στον πεζόδρομο το καλοκαίρι, είναι ένα must για αξέχαστες οικογενειακές και ρομαντικές διακοπές.

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ

Παραλιακό χωριό με αμμώδες παραλία και καταγάλανα καθαρά νερά, κάνουν το Πευκοχώρι τον ιδανικό προορισμό για αξέχαστες διακοπές τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο. Αρκετός κόσμος μένει εδώ και τον χειμώνα. Κάποια καταστήματα αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια παραμένουν ανοιχτά όλο τον χρόνο. Το Πευκοχώρι το καλοκαίρι έχει ίσως τον περισσότερο τουρισμό. Είναι κτισμένο παραλιακά και επεκτείνεται προς το κέντρο της Κασσάνδρας στο πευκόφυτο δάσος από το οποίο πήρε και την ονομασία του. Σχολεία, φαρμακεία, ταχυδρομείο, ΑΤΜ και ιατρεία λειτουργούν στο χωριό όλο τον χρόνο. Θα βρείτε στον παραλιακό δρόμο του χωριού τα καραβάκια του Τορονέου, τα οποία σαλπάρουν καθημερινά προς τα νησάκια και τις παραλίες της Σιθωνίας Κέλυφος, Σπαλαθρονίσια, Τορώνη και το Πόρτο Κουφό. Πολλές  παραδοσιακές και καλές ταβέρνες, ένα λούνα παρκ  για τους μικρούς μας φίλους, souvenir shops και πολλά μπαρ θα κάνουν τις διακοπές αξέχαστες για μικρούς και μεγάλους. Αμέτρητα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία όλον τον αστέρων σας περιμένουν να ανακαλύψετε και τις γύρο περιοχές με τις αμμώδες παραλίες κρυμμένες σε μικρούς κολπίσκους. Πηγαίνοντας προς το Παλιούρι στρίψτε αριστερά προς την περιοχή του Γλαρόκαβου με το κρυμμένο λιμανάκι και την φυσική πισίνα του. Σε έκταση 5 χλμ από το Πευκοχώρι θα βρείτε περίπου 10 beach bars  το ένα σχεδόν δίπλα στο άλλο, να επεκτείνονται ως την περιοχή του Χρούσσου στο χωριό Παλιούρι, και του οποίου τα νερά , μαζί με της Καλλιθέας, είναι  ίσως τα καλύτερα και καθαρότερα ρηχά νερά της Κασσάνδρας.

ΠΑΛΙΟΥΡΙ

Ένα παραδοσιακό χωριό κτισμένο σε πευκόφυτο δάσος με παραδοσιακά προϊόντα και ταβέρνες. Λίγο πριν μπείτε στο χωριό θα βρείτε αριστερά την παραλία Χρούσσου με την αμμώδες παραλία και τα πολλά θαλάσσια σπορ και beach bars του.  Κάποια έχουν έντονη ξένη και ελληνική μουσική. Θα πιστεύετε ότι κάνετε διακοπές στις Μπαχάμες, τόσο καθαρά και καταγάλανα είναι τα νερά του. Γύρο γύρο ένα πευκόφυτο τοπίο με θέα προς το νησάκι Κέλυφος και τα Σπαλαθρονήσια. Από την παραλία Χρούσσο όπως και από το Πευκοχώρι, σαλπάρουν καθημερινά καραβάκια προς αυτά τα νησάκια της Σιθωνίας. Θα βρείτε μια πληθώρα από πολυτελείς ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια από το Πευκοχώρι ως το Παλιούρι σε όλο το παραλιακό μέτωπο και μέσα στο χωριό. Το χωριό είναι φημισμένο για τα παραδοσιακά προϊόντα του και για το καλύτερο μέλι της Κασσάνδρας. Για όσους λατρεύουν την πεζοπορία, δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να περπατήσουν προς τον Άγιο Νικόλαο και την περιοχή του Κάνιστρου.

ΝΕΑ ΣΚΙΩΝΗ

Παραθαλάσσιο τουριστικό χωριό βραβευμένο με γαλάζια σημαία για τα καταγάλανα νερά του. Θα βρείτε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχεία μέσα αλλά και στην γύρο περιοχή του χωριού. Τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργούν καταστήματα, ταβέρνες και καφετέριες στον παραλιακό δρόμο και στα σοκάκια του χωριού. Η φαρδιά αμμώδες παραλία περιέχει μια παιδική χαρά για τους μικρούς μας φίλους. Αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, η οποία χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Σε κοντινή απόσταση με το αυτοκίνητο, μπορείτε να απολαύσετε ένα σπα μασάζ και να χαλαρώσετε στα ιαματικά νερά της Αγίας Παρασκευής.

ΠΟΣΕΙΔΙ

Η αμμόγλωσσα της Χαλκιδικής! Σε αυτό το μικρό χωριό με λίγες παραδοσιακές ταβερνούλες, καφετέριες και beach bars, θα απολαύσετε χαλαρές οικογενειακές διακοπές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια άλλα και πολλών αστέρων ξενοδοχεία. Η τρεις παραλίες του είναι αμμώδες με πεντακάθαρα νερά, και τους καλοκαιρινούς μήνες έχει έντονη τουριστική κίνηση. Στην αρχή της αμμόγλωσσας θα βρείτε τον Φάρο του Ποσειδιού, και τα αρχαία υπολείμματα του Ναού του Ποσειδώνα από τον οποίο πήρε και το όνομα του το Ποσείδι.

ΦΟΥΡΚΑ

Η Φούρκα βρίσκεται στην ενδοχώρα της Κασσάνδρας και ανάμεσα στο πευκόφυτο τοπίο του, θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες στην πλατεία του χωριού. Ο κεντρικός δρόμος σας οδηγεί προς το τουριστικό παραλιακό θέρετρο της Σκάλας Φούρκας. Η Σκάλα της Φούρκας σφύζει από τουρισμό τους καλοκαιρινούς μήνες. Θα βρείτε πολλές ταβέρνες, καφετέριες, καταστήματα, beach bars, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, ATM  και διαμονή για όλα τα γούστα μέσα άλλα και στις γύρο περιοχές του χωριού. Φημισμένο beach bar το Babewatch, όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό ή το φαγητό σας.

ΣΙΒΗΡΗ

Μικρό παραδοσιακό χωριό 4 χλμ από την πρωτεύουσα της Κασσάνδρας την Κασσάνδρεια και 9 χλμ έξω από την Καλλιθέα στην δυτική πλευρά της Κασσάνδρας. Έξω από την Σίβηρη βρίσκετε το Φεστιβάλ της Κασσάνδρας που πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο και Αύγουστο στο αμφιθέατρο. Θα βρείτε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και λίγα ξενοδοχεία στο κέντρο και στην αμμώδες παραλία του χωριού όπου υπάρχουν και παραδοσιακές ταβέρνες με φρέσκα ψάρια.  Για να φτάσετε στην Σίβηρη από την Καλλιθέα, θα περάσετε από την Κασσάνδρεια, κάποτε πόλη του βασιλιά Κάσσανδρου από τον οποίο πήρε και το όνομά της. Κάθε Τρίτη πραγματοποιείτε εκεί η λαϊκή στο κέντρο του χωριού. Εδώ θα βρείτε ΑΤΜ, τράπεζες, φαρμακεία, καφετέριες, καταστήματα και το ΕΣΥ – Κέντρο Υγείας της Κασσάνδρας.

ΣΑΝΙ

Στην δυτική πλευρά της Κασσάνδρας, σε ένα καταπράσινο τοπίο από πευκόδασος, υδροβιότοπους και αμμώδες παραλίες βρίσκετε η περιοχή της Σάνη. Θα βρείτε το 5* Sani Resort με πέντε υπερπολυτελές ξενοδοχεία και δικό του λιμάνι με ταβέρνες, το Sani Verde, τo 5* Simantro Resort μέσα στο καταπράσινο τοπίο και μια απαράμιλλης ομορφιάς παραλία και άλλα μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια πολυτελούς κατασκευής. Ένα μοναδικό και διάσημο τοπίο της Κασσάνδρας το οποίο κατακλύζεται το καλοκαίρι από πολλούς ξένους και Έλληνες τουρίστες. Για τους φυσιολάτρες και πεζοπόρους είναι ιδανική περιοχή για εξερεύνηση του πράσινου τοπίου και του υδροβιότοπου.

Αφήστε μια απάντηση

Translate »