Νέα Φώκαια – Βόλτα με θέα τον Βυζαντινό Πύργο

Νέα Φώκαια – Βόλτα με θέα τον Βυζαντινό Πύργο

Βόρεια της Κασσάνδρας και σε απόσταση περίπου 80 χλμ από την Θεσσαλονίκη, θα συναντήσετε την Νέα Φώκαια, ένα παραλιακό και παραδοσιακό μικρό χωριουδάκι, χτισμένο από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας.

Τα παραδοσιακά και μοντέρνα σπίτια του βρίσκονται από την επάνω μεριά του κεντρικού δρόμου της Χερσονήσου.

Στα πολλά σοκάκια του χωριού θα βρείτε καφετέριες, εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες όπως και αρκετά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα για να περάσετε όμορφες χαλαρές και οικογενειακές διακοπές δίπλα στο κύμα.

Από την κάτω πλευρά του κεντρικού δρόμου δεσπόζει σε έναν μικρό λόφο ο Βυζαντινός Πύργος της Νέας Φώκαιας ο οποίος χτίστηκε την εποχή του 1400 και κατά την επανάσταση του 1821 αποτελούσε στρατηγείο του Εμμανουήλ Παπά.

Παραλιακά βρίσκεται το μικρό λιμανάκι του χωριού όπου μπορείτε να ενοικιάσετε από ιδιώτες βαρκούλες και ταχύπλοα για να εξερευνήσετε τους γύρο κολπίσκους της περιοχής ή να γευτείτε φρέσκο ψαράκι στις ταβέρνες δίπλα στην θάλασσα με θέα προς την όμορφη Σιθωνία.

Αριστερά από το λιμάνι βρίσκετε η οργανωμένη και αμμουδερή παραλία του χωριού σε έναν όμορφο κόλπο με καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά.

Αξίζει να επισκεφτείτε το Άγιασμα του Αγίου Παύλου, ο οποίος λέγετε ότι κρυβόταν κάποτε στην περιοχή. Περπατήστε από την ιχθυόσκαλα του χωριού απέναντι προς την καμάρα και μπείτε μέσα στην σπηλιά κατεβαίνοντας λίγα σκαλοπάτια για να δείτε την τότε κατοικία του στην οποία λέγετε ότι βάφτιζε χριστιανούς.

Θα σας συνιστούσαμε να δείτε και τις γύρο περιοχές οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό όπως την περιοχή του Σάνη και της Αφύτου.

Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Νέα Φώκαια

Translate »