Καλλιθέα – Το διαμάντι της Κασσάνδρας

Καλλιθέα – το διαμάντι της Κασσάνδρας

Η Καλλιθέα βρίσκεται 85χλμ από την Θεσσαλονίκη και 5χλμ μετά την Άφυτο. Μπορείτε να φτάσετε εκεί, είτε από τον παλιό παραλιακό δρόμο ή από τον καινούριο κεντρικό δρόμο και στο τέλος του, στην διακλάδωση ακριβώς, να στρίψετε αριστερά.

Η καρδιά της νυχτερινής ζωής της Χαλκιδικής και της ίσως πιο ωραίας θάλασσας της Κασσάνδρας βρίσκεται εδώ στην Καλλιθέα.

Το χωριό είναι χτισμένο στον λόφο και για να φτάσετε στην θάλασσα θα πρέπει να κατεβείτε από τα κεντρικά φανάρια, είτε αριστερά είτε δεξιά κάτω προς την θάλασσα. Από όποια πλευρά και αν πάτε, τα νερά της είναι κρυστάλλινα. Η δεξιά πλευρά έχει λίγα βράχια, από αριστερά σχεδόν όλο το μήκος της παραλίας είναι μεγάλη, φαρδιά και αμμώδες.

Η μεγάλη και φαρδιά αμμώδες παραλία με τα καταγάλανα τιρκουάζ και ρηχά νερά, την καθιστούν την ιδανική παραλία για όλο τον κόσμο και προπαντός για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή για πολλά μέτρα. Παρέα θα σας κάνουν και τα πολλά μικρά ψαράκια που διακρίνονται στα πεντακάθαρα νερά της.

Θα βρείτε πολλά beach Bars σε όλο το μήκος της ακτογραμμής, από τα οποία κάποια έχουν λίγο πιο έντονη μουσική και πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ. Για όσους αγαπούν την ιππασία, μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα με το άλογο στην μαγευτική αυτή παραλία.

Στον πεζόδρομο του χωριού υπάρχουν πολλά καταστήματα για αγορά γούνας, τράπεζες, φαρμακεία, ιατρεία, souvenir shops, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαράκια και καφετέριες.

Το κύριο αξιοθέατο της περιοχής είναι τα υπολείμματα του ναού του Άμμωνα Δία και Διονυσίου που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο Ammon Zeus από την δεξιά πλευρά της παραλίας.

Περίπου 1 χλμ έξω από το χωριό στεγάζονται πολλά νυχτερινά μαγαζιά με ελληνική και ξένη μουσική τα οποία λειτουργούν μέχρι το πρωί.

Ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και προπαντός τα σαββατοκύριακα γεμίζει από κόσμο, που έρχεται από την Θεσσαλονίκη και τις γύρο περιοχές, για να διασκεδάσει και να περάσει απλά ένα διήμερο στην καρδιά της Κασσάνδρας.

Η Καλλιθέα έχει πολλά ξενοδοχεία όλων των αστέρων και πολλά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα για όλα τα γούστα. Είναι ένας πανέμορφος τόπος που συνδυάζει την διασκέδαση με την χαλάρωση και τον καθιστά ως έναν ιδανικό προορισμό για μικρούς και μεγάλους.

Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Καλλιθέα

Translate »