Τα πιο κοσμοπολίτικα χωριά της Κασσάνδρας

Τα πιο κοσμοπολίτικα χωριά της Κασσάνδρας

Σχεδόν όλα τα χωριά της Κασσάνδρας είναι κοσμοπολίτικα, κάποια όμως σφύζουν από τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ειδικά από τον Ιούνιο έως και τα μέσα του Σεπτεμβρίου. Ξεκινώντας από τα βόρεια της Κασσάνδρας, θα λέγαμε ότι το πρώτο κοσμοπολίτικο χωριό της είναι η Άφυτος  και το πιο νότιο κοσμοπολίτικο είναι το Πευκοχώρι. Όπου και να πάτε θα περάσετε διακοπές με όλες τις ανέσεις και αμέτρητες επιλογές για το μεσημεριανό και βραδινό σας γεύμα αλλά και νυχτερινή διασκέδαση.

Άφυτος – Ένα χωριό όλο ζωή από τον Μάιο έως και τα τέλη του Σεπτεμβρίου που κατακλύζεται από Έλληνες και ξένους τουρίστες. Το μαγευτικό τοπίο, τα σοκάκια με τις παραδοσιακές ταβερνούλες αλλά και τα τιρκουάζ νερά του, καθιστούν την Άφυτο πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Αξίζει να την επισκεφτείτε έστω για μια βραδινή σας βόλτα χαζεύοντας τα μικρά παραδοσιακά καταστήματα και γευματίζοντας στο φυσικό μπαλόνι της Αφύτου με την απέραντη θέα προς τον Τοροναίο Κόλπο και την Σιθωνία.

Καλλιθέα – Το στέκι των νέων, των ζευγαριών αλλά και των οικογενειών είναι η Καλλιθέα. Είναι ίσως το πιο κοσμοπολίτικο χωριό ιδιαίτερα κατά τις βαρδινές και νυχτερινές ώρες όπου κατακλύζεται από νεολαία που απολαμβάνει την νυχτερινή ζωή στα πολλά νυχτερινά κέντρα της περιοχής. Μέχρι και πούλμαν από τις γειτονικές χώρες κατεβάζουν κόσμο τα σαββατοκύριακα για να απολαύσουν το ποτό τους σε ένα από αυτά. Η θάλασσα της Καλλιθέας έχει τα ίσως πιο καθαρά και ρηχά, τιρκουάζ νερά της Κασσάνδρας με λευκή και ψιλή άμμο και την καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλής για μικρά παιδιά.

Πολύχρονο – Κοσμοπολίτικο με όμορφες βόλτες στην παραλία αγναντεύοντας προς της Σιθωνία, κάνει το Πολύχρονο να θέλετε πραγματικά “πολύ χρόνο” για το απολαύσετε. Ο παραλιακός δρόμος καλεί για ένα βραδινό ποτό στα πολλά μπαρ με τα εξωτικά ποτά του και οι ταβέρνες στην παραλία αλλά και στα στενά του χωριού προσφέρουν ολόφρεσκα θαλασσινά και αρκετές επιλογές της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Η παραλία αν και είναι στενή, είναι αμμώδες με πεντακάθαρα νερά που καλούν τον επισκέπτη της για αμέτρητες βουτιές μέσα στην θάλασσα.

Χανιώτη – Το παραδοσιακό και κοσμοπολίτικο χωριό της Κασσάνδρας με πολύ τουρισμό που κατακλύζει τους ξενώνες της περιοχής από τους πρώτους κιόλας καλοκαιρινούς μήνες. Και τι δεν θα βρείτε στην Χανιώτη, από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, πέντε αστέρων ξενοδοχεία με όλες τις ανέσεις, νυχτερινή ζωή, καραόκε βραδιές και πολλές ταβέρνες για να γευματίσετε ότι τραβάει η ψυχή σας. Ο πεζόδρομος του χωριού το καθιστά ιδανικό μέρος για οικογένειες και για ζευγάρια που τους αρέσουν οι χαλαρές βόλτες στην αμμώδη παραλία του χωριού που φτάνει ως το επόμενο χωριό το Πευκοχώρι.

Πευκοχώρι – Τι να πει κανείς για το πιο κοσμοπολίτικο χωριό της Κασσάνδρας όπου η ζωή σφύζει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά συνεχίζει να μένει ζωντανή κατ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Ναι, είναι ίσως το μοναδικό χωριό στην Κασσάνδρα όπου αρκετοί κάτοικοι μένουν εδώ όλο τον χρόνο και κάποια λίγα καταλύματα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και τους χειμερινούς μήνες. Αρκετά καταστήματα και εστιατόρια μένουν ανοιχτά όλο τον χρόνο , κάτι που κάνει το Πευκοχώρι να μην  βαριέται κάποιος να το επισκεφτεί όποτε και να’ ναι. Ειδικά οι παραλίες από το κέντρο του χωριού ως και το επόμενο χωριό Παλιούρι, έχουν από τις πιο καθαρές και ρηχές θάλασσες της Κασσάνδρας.

Σίβηρη – Αν και παραδοσιακό χωριό η Σίβηρη, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύς ο κόσμος που απολαμβάνει το μπάνιο του στην καθαρή παραλία με τα ρηχά νερά, έχοντας παρέα της χήνες και πάπιες που κολυμπούν αμέριμνα στο ποταμάκι που κυλάει από μέσα της. Η Σίβηρη φημίζεται για τις πολύ καλές ταβέρνες της και την μαγευτική θέα προς τα παράλια της Κατερίνη. Η θέα προς το Όρος Κίσσαβος που συνορεύει με τον Όλυμπο είναι κάτι το οποίο πρέπει να δείτε απολαμβάνοντας της βόλτες σας στην παραλία του χωριού.

Translate »