Τι να κάνετε οπωσδήποτε στην Χαλκιδική

Χαλκιδική – Ένας επίγειος παράδεισος

Η Χαλκιδική είναι μια χερσόνησος που κατακλύζεται από τουρίστες τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες. Μπορείτε να κλείσετε ξενοδοχεία η ενοικιαζόμενα διαμερίσματα για όλα τα γούστα σε όποιο πόδι και αν επιλέξετε να περάσετε τις διακοπές σας. Για τους λάτρεις τις φύσης αξίζει η επιλογή στα camping ή και glamping.

Αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνετε στην Χαλκιδική είναι να χαλαρώσετε στις πανέμορφες ακρογιαλιές, να βουτήξετε στα κρυστάλλινα νερά και να αγναντέψετε προς το καταπράσινο τοπίο της. Θα βρείτε μια πληθώρα από beach bars για να απολαύσετε το ποτό και τα snack σας.

Αν σας ενδιαφέρει να κολυμπήσετε στις ομορφότερες παραλίες της Χαλκιδικής θα σας προτείναμε να ανακαλύψετε τις πιο εξωτικές μιας και όλες σχεδόν είναι μαγευτικές. Οι πιο εξωτικές της παραλίες βρίσκονται στο δεύτερο πόδι, την Σιθωνία. Οι πιο φημισμένες οργανωμένες και μη παραλίες της είναι οι Καβουρότρυπες, το Αζάπικο, η Παραλία Αρετές, το Κριαρίτσι, ο Αρμενιστής και η εξωτική παραλία της Βουρβουρούς, η παραλία Καρύδι.

Εάν πάλι σας ενδιαφέρουν όμορφες οργανωμένες παραλίες με έντονη μουσική και κόσμο τότε θα σας συνιστούσαμε να βουτήξετε στα κρυστάλλινα νερά του πρώτου ποδιού της Κασσάνδρας, στην Καλλιθέα, στο Πευκοχώρι και στην περιοχή του Γλαρόκαβου, και στα πολλά beach bars που βρίσκονται πηγαίνοντας προς την παραλία Χρούσσο στο Παλιούρι. Για τους λάτρεις του βυθού, το scuba diving είναι το απόλυτο must μια ημερήσια εξερεύνηση στα θαλασσιά ύδατα της Κασσάνδρας.

Για όσους λατρεύουν το καλό φαγητό, τα πολλά παραθαλάσσια ταβερνάκια και εστιατόρια στα χωριά της Σιθωνίας όπως της Νικήτης και του Νέου Μαρμαρά θα σας μαγέψουν με τις νοστιμιές και την απέραντη θέα τους. Αξίζει να δοκιμάστε τα φρεσκότατα θαλασσινά της Σάρτης, στην απέραντη παραλία με θέα προς το βουνό Άθως και την Μοναστική πολιτεία του. Στο πρώτο πόδι προτιμάμε τον παραλιακό πεζόδρομο του χωριού Πολύχρονο και του Πευκοχωρίου, και τις ταβερνούλες με την απέραντη θέα της Αφύτου. Το καλό ψαράκι το απολαμβάνεις καλύτερα με θέα την θαλάσσια αύρα που το κατακλύζει.

Για τους ενδιαφερόμενους του θρησκευτικού τουρισμού, αξίζει να επισκεφτείτε το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής και τα χωριά Νέα Ρόδα και Ουρανούπολη. Στα Νέα Ρόδα  ανάψετε ένα κεράκι στην εκκλησία της Παναγίας της Σκουπώτισσας στο κέντρο του χωριού και περπατήσετε ως τα σύνορα του Αγίου Όρους στην Ουρανούπολη.

Έκτος από το κάμπινγκ, για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της φυσιολατρίας, τα καλύτερα μέρη για εξερεύνηση της φύσης είναι ο υδροβιότοπος του Σάνη, του Αγίου Μάμα και της λίμνης Μαυρόμπαρα που βρίσκονται στην Κασσάνδρα. Στην Σιθωνία μην ξεχάσετε να περπατήσετε προς το χωριό Παρθενώνας το οποίο βρίσκετε μόλις 5 χλμ από τον Νέο Μαρμαρά προς το κέντρο της Χερσονήσου. Το τρίτο πόδι έχει αρκετά σημεία ενδιαφέροντος για τους φυσιολάτρες, όπως τους καταρράκτες της Αγίας Βαρβάρας, το βουνό Χολομόντα και τους Ταξιάρχες, την περιοχή του Αριστοτέλη και της Αρναίας.

Για βραδινή διασκέδαση η πιο ολοκληρωμένη πρόταση βρίσκεται στην Καλλίθέα. Το κοσμοπολίτικο περιβάλλον με τα πολλά night clubs και τα πολλά μαγαζιά στο πεζόδρομο θα σας προσφέρουν ότι ακριβώς αναζητάτε. Για χαλαρές οικογενειακές βραδιές ο πεζόδρομος του Πευκοχωριού είναι ένα must για όσους θέλουν να απολαύσουν βραδινές βόλτες απολαμβάνοντας το γεύμα η το πότο τους.

Και αυτό που συνιστάτε οπωσδήποτε να κάνετε στην Χαλκιδική, είναι να απολαύσετε τις θάλασσες και τα τοπία της με το πλοίο. Είτε ενοικιάσετε κάποιο ιστιοπλοϊκό είτε κάνετε κάποια οργανωμένη εκδρομή, θα μαγευτείτε από τα κρυστάλλινα και σμαραγδένια νερά της με τα δελφίνια να σας ακολουθούν στις θαλάσσιες εξορμήσεις σας.

Η εκδρομή του Άθως και της Μοναστικής Πολιτείας, του Τοροναίου Κόλπου και τα νησάκια του, της γαλάζιας λίμνης στην Αμμουλιανή, τα Δρένια και το Kayak στα νέρα της Βουρουρούς είναι οι πιο must εκδρομές.

 

Translate »