Περιοχές της Σιθωνίας

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΣΙΘΩΝΙΑ

Η Σιθωνία αποτελεί το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής και η περιοχή είναι πιο ήσυχη από τουρίστες άλλα και πιο βραχώδες. Οι πολλές εξωτικές παραλίες της συνήθως είναι ερημικές, κάποιες όμως πιο τουριστικές. Λόγο του ακόμα πιο καταπράσινο τοπίο της και της απαράμιλλης ομορφιάς παραλίες της, θεωρείτε το πιο όμορφο πόδι της Χαλκιδικής.  Σε όλο σχεδόν το παραλιακό μέτωπο της, είναι χτισμένα μικρά και παραδοσιακά χωριουδάκια με παραδοσιακές ταβέρνες και φρέσκο ψάρι. Η θέα από κάποια σημεία στο κέντρο της Σιθωνίας είναι απίστευτα πανοραμική. Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε μεταφορικό μέσων για να φτάσετε στις χρυσαφένιες, μοναχικές παραλίες της. Η Σιθωνία θυμίζει κάτι από Σευχελλες, Μπαχάμας και Καραϊβική μαζί. Είναι ο λόγος για γιατί λένε…..Σαν την Χαλκιδική δεν έχει!

ΓΕΡΑΚΙΝΗ

Πηγαίνοντας προς την Σιθωνία θα συναντήσετε το χωριό Γερακινή. Είναι ιδανικό μέρος για χαλαρές οικογενειακές διακοπές. Θα βρείτε λίγες και καλές ταβέρνες, εστιατόρια, καφετερίες, λίγα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα αλλά και πολλών αστέρων ξενοδοχεία. .Η παραλία του είναι αμμώδες με καθαρά νερά.

ΨΑΚΟΥΔΙΑ

Παραθαλάσσιο τουριστικό χωριουδάκι με λίγα καλά καταλύματα για όλα τα γούστα. Η αμμώδες παραλία και τα καθαρά νερά του προσελκύουν πληθώρα Ελλήνων και ξενών τουριστών. Στην παραλιακή θα βρείτε καταστήματα, εστιατόρια και ταβέρνες. Ιδανικό για χαλαρές οικογενειακές διακοπές.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Ήσυχο χωριό με λίγα καλά μπουτίκ καταλύματα και αμμώδες παραλία με ρηχά νερά. Ιδανικός προορισμός για χαλαρές οικογενειακές διακοπές. Στο κέντρο του χωριού θα βρείτε μια παιδική χαρά, λίγες παραδοσιακές ταβέρνες και καφετέριες. Η παρθένα φύση του είναι καταπράσινη  και οι καλά οργανωμένη παραλία του με θαλάσσια σπορ, δίνει επίσης πρόσβαση και σε Άτομα με ειδικές ανάγκες. Στη περιοχή έχει ιδρυθεί η πρώτη κατασκήνωση από το 1950 η οποία λειτουργεί έως και σήμερα.

ΝΙΚΗΤΗ

Το πρώτο χωριό στους πρόποδες της Σιθωνίας και πολύ τουριστικό. Κάθε Παρασκευή γίνεται στο κέντρο η λαϊκή του χωριού, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε παραδοσιακά προϊόντα. Πάνω από τον κεντρικό δρόμο μπορείτε να επισκεφτείτε την Παλιά Νικητη, το παραδοσιακό μέρος του χωριού με τα πέτρινα σπιτάκια. Από τον κεντρικό δρόμο δεξιά προς την θάλασσα βρίσκεται το τουριστικό μέρος της περιοχής. Εδώ υπάρχουν πληθώρα καταλύματα για όλα τα γούστα, αμέτρητες ταβέρνες και εστιατόρια, νυχτερινά μπαρ, τράπεζες, φαρμακεία, ιατρεία και beach bars. Στο λιμανάκι του χωριού μπορείτε να ενοικιάστε βαρκούλες και ταχύπλοα η να κάνετε ιστιοπλοΐα. Μια αξέχαστη εμπειρία περιμένει τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους οι οποίοι μπορούν να  απολαύσουν την μαγεία του βυθού με το υποβρύχιο ΝΕΜΟ. Η παραλία είναι αμμώδες με καθαρά νερά. Η Νικητή είναι ένας ιδανικός προορισμός για όλους και για όλα τα γούστα. Φεύγοντας από το χωριό με προορισμό προς τον Νέο Μαρμαρά σε απόσταση 2 με 3 χλμ βρίσκονται οι ωραιότερες παραλίες της περιοχής. Η παραλία του Αι Γιάννη και η παράλια Καλογριά με τις χρυσαφένιες αμμουδιές τους και τα τιρκουαζ νερά που θυμίζουν ένα εξωτικό τοπίο με απαράμιλλη ομορφιά.

ΝΕΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ

Πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο σε έκταση χωριό της Σιθωνίας. Ίσως και το πιο κοσμοπολίτικο. Κτισμένο αμφιθεατρικά σας δίνει ωραία θεά προς την Κασσάνδρα και το Νησάκι Κέλυφος που μοιάζει με χελώνα στην θάλασσα. Έχει πανέμορφες αμμώδες παραλίες με καθαρά νερά. Με θέα προς το λιμανάκι, μπορείτε να απολύσετε φρέσκο ψάρι και άλλα εδέσματα στις πολλές και παραδοσιακές ταβέρνες και στα εστιατόρια του χωριού. Μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο και βουνά απολαύστε ρομαντικούς περιπάτους και νυχτερινή ζωή. Θα βρείτε καταστήματα κοσμημάτων, γούνας και αναμνηστικών, αστυνομία, ταχυδρομεία, σχολεία, τράπεζες , φαρμακεία και ιατρεία στο κέντρο του χωριού. Κάθε Πέμπτη μπορείτε να προμηθευτείτε  παραδοσιακά προϊόντα στην λαϊκή του χωριού. Μην ξεχάστε να επισκεφτείτε αριστερά προς το βουνό από τον κεντρικό δρόμο, το παραδοσιακό οικισμό Παρθενώνα με τα παραδοσιακά σπιτάκια και την πανοραμική θεά. Στο παραλιακό μέτωπο 2 χλμ έξω από τον Νέο Μαρμαρά μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο και καταγάλανα νερά,  βρίσκεται το 5* θέρετρο του Πόρτο Καρράς με δικό του Καζίνο και λιμανάκι.

ΤΟΡΩΝΗΠΟΡΤΟ ΚΟΥΦΟ

Φεύγοντας από τον Νέο Μάρμαρα περνώντας από την περιοχή του Αζάπικο με τις παραδοσιακές ταβέρνες, συναντάτε δεξιά την περιοχή της Τορώνης και του Πόρτο Κουφό. Δυο παραδοσιακά χωριουδάκια το ένα σχεδόν δίπλα στο άλλο με μαγευτική θεά προς το Αιγαίο πέλαγος. Όμορφος οικισμός για ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές. Θα βρείτε λίγα καταλύματα, ταβέρνες , καφετέριες και beach bar. Ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης και για camping. Η αρχαία πόλη της Τορώνης ήταν μια από τις πλουσιότερες της Χαλκιδικής. Στην περιοχή του Πόρτο Κουφό, ακριβός μετά την Τορώνη κρύβονταν κάποτε στην εποχή των παγκόσμιων πολέμων, τα γερμανικά υποβρύχια. Γι αυτό και ως σήμερα λέγετε ότι εκεί βρίσκεται το πιο ασφαλές λιμανάκι της χώρας. Η ηρεμία της φύσης και το πανέμορφο καταπράσινο τοπίο,  σας υπόσχονται ήρεμες διακοπές στο κέντρο της φύσης.

ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ

Το “χωριουδάκι των αλεπούδων” σε ένα καταπράσινο τοπίο με απέραντη θέα προς το Αιγαίο πέλαγος και τα τιρκουάζ, σμαραγδένια και βαθιά νερά του και την λευκή άμμο, είναι ένα από τα πιο όμορφα μικρά χωριουδάκια της Σιθωνίας. Τα λίγα βράχια αριστερά στην ακρογιαλιά ζωγραφίζουν ένα μαγευτικό τοπίο. Απολαύστε ήρεμες και χαλαρές διακοπές δίπλα στο κύμα και στα πεύκα. Θα βρείτε λίγα καλά καταλύματα, εστιατόρια, καφετέριες και beach bars. Ωραία περιοχή και για camping – https://www.thalattacamp.gr

ΣΑΡΤΗ

Από το Καλαμίτσι προς την Σάρτη θα περάσετε από πολλές μικρές παράλιες και κολπίσκους με τιρκουάζ νερά και εξωτικά τοπία τα οποία αξίζει να επισκεφτείτε και να κολυμπήσετε στα σμαραγδένια νερά τους. Οι πιο αξιοσημείωτες είναι η παραλίες Κριαρίτσι, Παραλία Τηγάνια και η Συκιά.  Θα βρείτε κάποια beach bars, αλλά γενικά δεν είναι οργανωμένες παραλίες και ακριβός αυτό τα κάνει να φαίνονται σαν εξωτικά μέρη στο ανατολικό μέρος της Σιθωνίας κατάλληλες και για camping.  Το επόμενο τουριστικό μέρος της Σιθωνίας είναι η Σάρτη. Εδώ θα βρείτε πολλά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και μικρά ξενοδοχεία για να απολαύσετε τις διακοπές σας με θεά προς το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, και του βουνού Άθως του Αγίου Όρους. Η φαρδιά και οργανωμένη παραλία της σφύζει από τουρίστες το καλοκαίρι.  Η άμμος είναι χοντρή και δεν κολλάει στο δέρμα. Τα νερά της είναι καταγάλανα και καθαρά.

ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥ

Από την  Σάρτη προς το επόμενο τουριστικό χωριό της Σιθωνίας την Βουρβουρού, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε στάσεις στις παραλίες  Πλατανίτσι, στις Καβουρότρυπες η αλλιώς παραλία Πορτοκάλι, στην παραλία Αρμενιστής ή και στην παραλία Ζωγράφου. Θα πιστεύετε ότι βρίσκεστε στις Μπαχάμες, στις Σευχελλες και στην Καραϊβική μαζί…τόσο όμορφα σμαραγδένια νερά και αμμώδες παραλίες έχουν. Έχουν ίσως από τα καλύτερα νερά της Σιθωνίας αν και όλα της σχεδόν είναι σμαραγδένια. Στις Καβουρότρυπες η αλλιώς Παραλία Πορτοκάλι υπάρχουν beach barς με δυνατή ελληνική και ξένη μουσική. Επόμενο στοπ το τουριστικό χωριό Βουρβουρού, με θέα προς τα Νησάκια Διάπορος όπου θα βρείτε πολλά καταλύματα για όλα τα γούστα. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε την ήρεμη Παραλία Καρύδι που θυμίζει κάτι από Σευχελλες…

ΟΡΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Από την Βουρβουρού προς τον Όρμο Παναγίας,  αξίζει να επισκεφτείτε την Παραλία Λαγονήσι . Στο Λαγονήσι θα βρείτε οργανωμένο beach bar, σμαραγδένια νερά και μια περιοχή ήρεμη από ξένους τουρίστες. Φτάνοντας στο λιμανάκι του Όρμου Παναγίας θα δείτε τα πολυτελές κρουαζιερόπλοια, ‘Μένια Μαρία ΙΙΙ’ (χωρητικότητας 500 ατόμων), και τα Athos Sea Cruises, τα οποία σας ταξιδεύουν καθημερινά προς  το Άγιο Όρος, την Αμμουλιανή , την Ουρανούπολη, τα νησάκια Δρένια και Διάπορος, για να δείτε από απόσταση 300 μ τα Μοναστήρια του Αγίου Όρους και να κάνετε μπάνιο στα καταγάλανα νερά του Blue Lagoon.

Αφήστε μια απάντηση

Translate »