Ψακούδια – Το παραθαλάσσιο χωριό με θέα στον ορίζοντα

Ψακούδια – Το παραθαλάσσιο χωριό με θέα στον ορίζοντα

Πηγαίνοντας προς το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής και μερικά χλμ μετά την Γερακινή, θα δείτε στα δεξιά σας μια πινακίδα να σας κατευθύνει προς ένα μικρο ψαροχώρι χτισμένο στο παραθαλάσσιο μέρος ανάμεσα στην Κασσάνδρα και την Σιθωνία.

Η θάλασσα έχει γαλάζια σημαία και η ακτογραμμή του είναι περίπου 4 χλμ. Το καλοκαίρι λειτουργούν αρκετά beach bar και θαλάσσια σπορ. Θα βρείτε μια πληθώρα από ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και πολλών αστέρων ξενοδοχεία.

Αν και μικρό χωριό, είναι ιδανικό για χαλαρές οικογενειακές διακοπές δίπλα στα γαλαζοπράσινα και καθαρά νερά του. Γύρο από το χωριό υπάρχουν πολλά πεύκα και δρομάκια που κάνουν την ατμόσφαιρά ιδανική για βόλτα σε όλο το μήκος του. Must είναι η βόλτα προς την προβλήτα με θέα στον ορίζοντα.

Τους καλοκαιρινούς μήνες η νυχτερινή ζωή είναι έντονη και τα μπαρ παίζουν διάφορων ειδών μουσική. Τα εστιατόρια και οι ταβερνούλες σερβίρουν παραδοσιακό φαγητό και ολόφρεσκα ψάρια με θέα το απέραντο γαλαζοπράσινο τοπίο.

Αξίζει να επισκεφτείτε το παραδοσιακό χωριό Ορμύλια που είναι πάνω από τον κεντρικό δρόμο προς την Σιθωνία και να ανάψετε ένα κεράκι στις τρεις εκκλησίες της περιοχής, του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου Δημητρίου και των Αγίων Αποστόλων.

Τα Ψακούδια είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους ταξιδιώτες που θέλουν να εξερευνήσουν την Κασσάνδρα άλλα και την Σιθωνία. Βρίσκεται ακριβώς στην μέση και συνδυάζει χαλαρές διακοπές με διάθεση για εξερεύνηση.

Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στα Ψακούδια

Translate »