Περιοχές δυτικής Χαλκιδικής

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η δυτική Χαλκιδική είναι η περιοχή όπου η Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, έχτισαν τα πρώτα παραθαλάσσια εξοχικά τους δίπλα στο κύμα με μια μαγευτική θέα προς το βουνό των θεών, τον Όλυμπο, στην σημερινή  Νέα Προποντίδα. Το παραλιακό μέτωπο με τα προσφυγικά χωριά έχει σε περίπου 20 χλμ μήκος,  φαρδιές αμμουδιές και πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά. Θα βρείτε ταβέρνες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

ΝΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΑ

Το πρώτο παραθαλάσσιο χωριό της Νέας Προποντίδας με θαυμάσιες, φαρδιές, αμμώδες παραλίες και οργανωμένα beach bars. Τα νερά της είναι κρυστάλλινα και την καθιστά ένα ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές. Θα βρείτε μια πληθώρα από ενοικιαζόμενα διαμερίσματα μέσα στο χωριό. Αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο του χωριού και να γευματίσετε στις παραδοσιακές ταβέρνες δίπλα στο κύμα με θέα τον Όλυμπο. Ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα, ένας ποδηλατοδρόμος,  θα δημιουργηθεί στο παραλιακό μέτωπο από τη Νέα Ηράκλεια μέχρι τη Νέα Ποτίδαια.

ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ

Πέντε χλμ μετά την Νέα Ηράκλεια συναντάμε το πρώτο κοσμοπολίτικο χωριό του Δήμου Νέας Προποντίδας, την Νέα Καλλικράτεια. Μέσα στο χωριό και στην γύρο περιοχή θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, Κέντρο Υγείας, φαρμακεία, ιατρεία, εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες και τράπεζες.   Από τις γνωστές  και γεμάτες τις από κόσμο παραλίες, είναι τα Μυκονιάτικα, η οποία βρίσκεται  λίγο έξω από το κέντρο του χωριού. Χαλαρώστε στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού δίπλα στην θάλασσα με φρέσκο ψάρι, η απολαύστε τον Freddo σας στα πολλά beach bars τις περιοχής. Γύρο από το χωριό θα βρείτε και αρκετά νυχτερινά μαγαζιά. Η θέα στο Όλυμπο, κάνοντας μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά της, είναι μαγευτική.

ΝΕΑ ΦΛΟΓΗΤΑ

Κατεβαίνοντας παραλιακά προς τα πόδια της Χαλκιδικής, συναντάμε ακόμα ένα προσφυγικό χωριό από την Καππαδοκία, τα Νέα Φλογητά, τα οποία είναι χτισμένα από την παραλία, αμφιθεατρικά.  Έχει ίσως την πιο καθαρή θάλασσα όλου του Δήμου της Νέας Προποντίδας, φαρδιές και αμμώδες παραλίες με πολλά beach bars. Σε όλο το παραλιακό μέτωπο αλλά και μέσα στο χωριό, θα βρείτε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες. Ένα ήσυχο μέρος για χαλαρές οικογενειακές διακοπές δίπλα στο κύμα.

ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Λίγο πριν τα σύνορα του πρώτου ποδιού, της Κασσάνδρας, συναντάμε την πόλη των Νέων Μουδανιών και το υπέροχο λιμανάκι της με πολλές ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ψάρι. Πεντάστερα ξενοδοχεία πολυτελούς κατασκευής ξεκινάνε από εδώ και φτάνουν ως την Νέα Ποτίδαια, το πρώτο χωριό της Κασσάνδρας. Η παραλία του χωριού είναι αμμώδες με πεντακάθαρα νερά. Θα βρείτε καλές ταβέρνες και εστιατόρια, καφετέριες, μπαράκια,  καταστήματα , τράπεζες, κτηνιατρεία, ιατρεία, φαρμακεία και το Κέντρο Υγείας του χωριού. Δίπλα ακριβώς στο κέντρο Υγείας, δεσπόζει η εκκλησία της Παναγίας Κορυφίνης ανάμεσα στα πεύκα. Στην παραλία θα βρείτε και μαθήματα Ιστιοπλοΐας. Κάθε χρόνο, την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου γίνεται στην περιοχή και η Γιορτή Σαρδέλας με την τελευταία μέρα, την Κυριακή,  να έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε ολόφρεσκα ψάρια και άφθονο κρασί.

ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ

Το κυριότερο αξιοθέατο είναι η διώρυγα της,  η οποία ενώνεται με την γέφυρα της Ποτίδαιας  με την Κασσάνδρα. Στην περιοχή θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για κάθε γούστο. Στην παραλία της Ποτίδαιας η οποία φτάνει ως και τα 2 χλμ, θα βρείτε ΑΤΜ, εστιατόρια, ταβέρνες και beach barς. Το καλοκαίρι σφύζει από ζωή από Έλληνες και ξένους τουρίστες. Η θάλασσα είναι αμμώδες με καταγάλανα  νερά και με πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες. Ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές. Περπατώντας παραλιακά προς τον Άγιο Μάμα, θα μπορέσετε να δείτε  και να φωτογραφίσετε τα Φλαμίνγκο στον υδροβιότοπο της περιοχής.

 ΑΓ. ΜΑΜΑΣ

Φεύγοντας από τα όμορφα Νέα Μουδανιά προς το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής την Σιθωνία, συναπαντάμε αμέσως μετά το χωριό του Αγίου Μάμα. Είναι ένα μικρό άλλα πολύ γραφικό παραλιακό χωριουδάκι με μια τεράστια αμμώδες παραλία έκτασης 5 χλμ με καταγάλανα και καθαρά νερά. Στο μήκος της θα βρείτε κάποια οργανωμένα beach bars. Στην λιμνοθάλασσα του θα μπορείτε να παρακολουθήσετε διάφορα είδη πτηνών, όπως φλαμίνγκο. Κάθε καλοκαίρι και συγκεκριμένα την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, γίνεται στην περιοχή το μεγάλο πανηγύρι του Αγίου Μάμα. Είναι ένας μεγάλος πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών και θα μπορείτε να προμηθευτείτε πολλά ντόπια και παραδοσιακά προϊόντα της Χαλκιδικής.

Αφήστε μια απάντηση

Translate »