Περιοχές Ανατολικής Χαλκιδικής

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ήρεμη φύση με μεγάλη ιστορία, καταπράσινο τοπίο και κρυστάλλινα νερά, η περιοχή της ανατολικής Χαλκιδικής και τα νησάκια της, θα σας μαγέψει. Από την Ιερισσό μέχρι και τα σύνορα του Αγίου Όρους την Ουρανούπολη, θα βρείτε μια πληθώρα από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και για τον πιο απαιτητικό επισκέπτη της. Ανακαλύψτε την άγρια φύση, επισκεφτείτε αρχαία ευρήματα και δροσιστείτε στις μαγευτικές παραλίες  με θέα στο Αιγαίο. Η περιοχή του φιλόσοφου Αριστοτέλη και δάσκαλου του Μέγα Αλέξανδρου, θα σας μαγέψει.

ΙΕΡΙΣΣΟΣ

Κτισμένη πάνω στην πόλη της Ακάνθου, αρχαία πόλη της Μακεδονίας, η Ιερισσός είναι το παλαιότερο χωριό του Δήμου Αριστοτέλη. Δεξιά από το κεντρικό φανάρι πηγαίνοντας προς τα Νέα Ρόδα μπορείτε να επισκεφτείτε τα αρχαία ευρήματα της αρχαίας Ακάνθου και να κάνετε μια βόλτα στο λιμάνι του χωριού. Αριστερά κάτω θα βρείτε μια μεγάλη αμμώδες παραλία με τιρκουάζ νερά, την οργανωμένη Παραλία Κακούδια. Πληθώρα ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων  όπως και 2 camping, θα καλύψουν τα γούστα από όποιον την επισκεφτεί. Αξίζει να ανάψετε ένα κεράκι στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο κέντρο του χωριού, να γευματίσετε στα εστιατόρια και στις ταβέρνες του, να δείτε τον Πύργο της Κρούνας και να ανακαλύψετε την περιοχή του Καρνάγιου πηγαίνοντας προς τα Νέα Ρόδα, που είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της κληρονομιάς της Ιερισσού.  Ιδανικό μέρος για χαλαρές διακοπές με πανέμορφα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα δίπλα στο κύμα.

 ΝΕΑ ΡΟΔΑ

Ίσως το ποίο όμορφο, γραφικό και παραλιακό χωριουδάκι του Δήμου Αριστοτέλη. Κτισμένο μέσα σε έναν κόλπο με σμαραγδένια νερά και παραλίες από δύο πλευρές, καθιστά τον τόπο αυτόν ιδανικό μέρος για χαλάρωση. Γνωστό από την εποχή του Πέρση βασιλιά Ξέρξη ο οποίος κατασκεύασε την γνωστή διώρυγα 2 χιλιομέτρων, μεγάλο έργο της αρχαιότητας. Στα Νέα Ρόδα θα βρείτε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχεία μέσα και έξω από το χωριό. Στον παραλιακό του δρόμο θα απολαύσετε χαλαρές βόλτες δίπλα στην θάλασσα γευματίζοντας σε καλά εστιατόρια και ταβέρνες με φρέσκο ψάρι.  Με θέα το γαλάζιο, να επισκεφτείτε οπωσδήποτε το μικρό λιμανάκι του χωριού με τα αλιευτικά και το Ιερό Παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων με την πανοραμική θέα του.  Εκτός της κεντρικής παραλίας του χωριού αξίζει να βουτήξετε στα σμαραγδένια νερά της αμμώδης παραλίας Κομίτσα πηγαίνοντας προς τα σύνορα του Αγίου Όρους. Οδηγώντας προς την παραλία Τρυπητή, θα συναντήσετε τα καραβάκια που σας ταξιδεύουν καθημερινά στο νησάκι Αμμουλιανή. Must για κάθε επισκέπτη είναι ο Ναός της Θεοτόκου και του Αγίου Νικολάου στο κέντρο του χωριού, κτισμένη από τους τότε πρόσφυγες του χωριού Ρόδα της περιοχής Προποντίδας στην Μικρά Ασία. Στην εκκλησία μεταφέρθηκε, από τους πρώτους κατοίκους και πρόσφυγες από τα Σκοπιά της θάλασσας του Μαρμαρά της Μικράς Ασίας, η χειροποίητη από το Ευαγγελιστή Άγιο Λουκά και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σκουπιώτισσας.

ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

Στα παραθαλάσσια σύνορα με το Άγιο Όρος η πύλες του Ουρανού ανοίγουν για να σας καλωσορίσουν στην πόλη του. Πηγαίνοντας Ιερισσό προς την Ουρανούπολη θα δείτε από αριστερά την περιοχή του καρνάγιου και από δεξιά την παραλία Τρυπητή από όπου σαλπάρουν τα καράβια προς την Αμμουλιανή. Μπαίνοντας στο χωριό θα δείτε μια πληθώρα από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενων δωματίων σε όλο το παραλιακό μέτωπο του. Ο δρόμος καταλήγει στον Πύργο της Ουρανούπολης που χρονολογείτε από τον 14 αιώνα, όπου είναι και το κέντρο του χωριού. Θα βρείτε ιατρεία, φαρμακεία, ταβέρνες και εστιατόρια και πολλά beach bars στο αμμώδες παραλιακό μέτωπο. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και θα βρείτε πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο λιμάνι του χωριού σαλπάρουν πλοία προς την Αμμουλιανή αλλά και προς τις Μονές του Αγίου Όρους για τους Μοναχούς και τουριστικά πλοία που κάνουν καθημερινές εκδρομές με θέα τα Μοναστήρια στο  Όρος Άθως.

ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ

Το μοναδικό κατοικημένο νησάκι της Χαλκιδικής με της αμμώδες παραλίες και τα σμαραγδένια νερά μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Θα νομίζετε ότι κάνετε διακοπές σε κάποιο εξωτικό νησάκι. Τα καραβάκια από την Τρυπητή και την Ουρανούπολη σας φέρνουν, σε μόνο 10 λεπτά διαδρομή, καθημερινά εδώ. Γύρο από το νησί υπάρχει το σύμπλεγμα μικρών νησιών τα Δρένια ή όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι Γαιδουρονήσια και είναι κατάλληλο μέρος για καταδύσεις. Όλες οι παραλίες του νησιού είναι αμμώδες με  σμαραγδένια νερά. Θα βρείτε μια πληθώρα από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, καλές ταβέρνες, καφετέριες και πολλά beach bars.

ΠΥΡΓΑΔΙΚΙΑ

Πρόκειται για έναν μικρό παραθαλάσσιο, αμφιθεατρικά κτισμένο οικισμό, ανάμεσα στην Σιθωνία και την Ουρανούπολη, που μοιάζει με ένα νησάκι στο Αιγαίο. Ιδανικό για χαλαρές διακοπές δίπλα στην θάλασσα. Θα βρείτε μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια μέσα και έξω από το χωριό,  καλές ψαροταβέρνες και καφετέριες. Αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία του χωριού και τις όμορφες και πεντακάθαρες παραλίες του με τα σμαραγδένια και ρηχά νερά του.

ΣΤΑΓΕΙΡΑ

Στα αρχαία Στάγειρα γεννήθηκε και θάφτηκε ο φιλόσοφος και δασκάλας του Μέγα Αλέξανδρου, ο Αριστοτέλης. Ο τάφος του βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Σταγείρων δίπλα στην χερσόνησο Λιοτόπι στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Στο χωρίο θα βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα για την διαμονή σας και όμορφες παράλιες. Εκτός τον Αρχαιολογικό χώρο αξίζει να επισκεφτείτε το Παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου και το Πάρκο του Αριστοτέλη το οποίο βρίσκετε μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο του Δήμου Αριστοτέλη.

ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ

Βορειοανατολικό χωριό στην διαδρομή από Ολυμπιάδα προς την Αγιά Βαρβάρα. Κτισμένο μέσα στο δάσος και γνωστό για τους δύο καταρράκτες του. Όπως θα έρχεστε από την  Ολυμπιάδα θα δείτε μια πινακίδα στα δεξιά σας να σας κατευθύνει προς την περιοχή. Στο τέλος του χωματόδρομου στο κιόσκι μπορείτε να σταθμεύσετε το όχημα σας για να δείτε τους καταρράκτες. Η περιοχή είναι ένας μοναδικός παραδεισένιος τόπος μέσα στο πράσινο και μια αποτελεί μια όαση δροσιάς.

ΑΡΝΑΙΑ

Μια κωμόπολη με ιστορία και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική στην ορεινή περιοχή της Χαλκιδικής. Πλακόστρωτοι δρόμοι και σοκάκια και πολύχρωμα στενά κτισμένα σπιτάκια παραδοσιακής ομορφιάς σας κάνουν να πιστεύετε ότι έχετε γυρίσει πίσω σε προϊστορικούς χρόνους. Στο κέντρο του χωριού καθίστε να πάρετε μια ανάσα δροσιάς κάτω από τον πλάτανο του χωριού και γευτείτε το πόσιμο νεράκι που κυλάει από μέσα του.

Αφήστε μια απάντηση

Translate »