Γευστικές προτάσεις για σνακ και φαγητό.

Γευστικές προτάσεις για σνακ και φαγητό.

Οι πιο γευστικές στάσεις που πρέπει να κάνετε στο δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Συνδυάστε τις δροσιστικές βουτιές σας στις παραλίες της Χαλκιδικής με ένα γεύμα που θα σας μείνει αξέχαστο. Ταβέρνες με τοπική παραδοσιακή κουζίνα και φιλική ατμόσφαιρα, προσεγμένα εστιατόρια με εκλεκτές προτάσεις και τραπέζια δίπλα στη θάλασσα, συνθέτουν το σκηνικό που θα ολοκληρώσει με τον πιο γευστικό τρόπο την κάθε ημέρα σας στον φημισμένο προορισμό της Βορείου Ελλάδος.

Δημοφιλής Ταβέρνες

1. ΑΙΘΡΙΟ – Καλλιθέα

Εδώ και 23 χρόνια, το Αίθριο αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις φαγητού στον κεντρικό δρόμο της Καλλιθέας. Πρόκειται για ένα τσιπουράδικο-μεζεδοπωλείο που προδιαθέτει θετικά τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή με την οικογενειακή του ατμόσφαιρα και διάθεση.

Μπορείτε να το επιλέξετε για το γεύμα ή το δείπνο σας και να μυηθείτε σε λιχουδιές της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Ο κατάλογός του είναι πλούσιος και θα σας υπερκαλύψει, ό,τι κι αν τραβάει η όρεξή σας! Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα μελιτζανομπουρεκάκια του, τα οποία έχουν γίνει best seller.

Tip: Ανάλογα με τη διάθεσή σας, μπορείτε να επιλέξετε πιάτα με βάση το κρέας ή το ψάρι.

Info

Καθημερινά: 11.00-αργά

Τιμές: από 12 ευρώ/άτομο (χωρίς κρασί)

Καλλιθέα, Κασσάνδρα, Χαλκιδική

Τηλ. +30 23740 22710

 

2. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ – Χανιώτη

Η καλύτερη γνωριμία με την ελληνική κουζίνα στη Χανιώτη γίνεται στο Ελληνικόν. Εδώ και 14 χρόνια το τσιπουράδικο-ψαροταβέρνα μυεί τους επισκέπτες στην ψαροφαγία και τις παραδοσιακές γεύσεις. Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο του χωριού και διακρίνεται για τη ζεστή ατμόσφαιρα και την οικογενειακή φιλοξενία.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει μεν κάποια μαγειρευτά πιάτα, ωστόσο έμφαση δίνεται στο φρέσκο ψάρι, τα θαλασσινά και τους ψαρομεζέδες.

Διαθέτει τραπεζάκια και στον εξωτερικό χώρο. Αν έχετε παιδάκια ή δεν τρώτε ψάρι, μπορείτε να παραγγείλετε και κρέας.

Tip: Πιάτο-best seller η βραστή καραβίδα με λαδολέμονο.

Info

Καθημερινά: 09.00-αργά

Τιμές: από 10 ευρώ/άτομο (χωρίς κρασί)

Χανιώτη, Κασσάνδρα, Χαλκιδική

Τηλ. +30 23740 53740

 

3. ΨΑΡΑΚΑΣ – Πευκοχώρι

Εστιατόριο πάνω ακριβώς στην παραλία Πευκοχωρίου. Ο Ψάρακας λειτουργεί από το 2008 και προσφέρει στο κοινό του μια πλούσια γκάμα πιάτων της ελληνικής κουζίνας, καθώς και φρέσκο ψάρι (όπως μαρτυρά και το όνομά του).

Εδώ θα απολαύσετε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά που ο ιδιοκτήτης προμηθεύεται από ντόπιους ψαράδες, ενώ δεν λείπουν και προτάσεις από μαγειρευτά και κρέατα της ώρας.

Προτιμήστε τα -μια ανάσα από το κύμα- τραπεζάκια του.Tip: Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα αχνιστά μύδια και τη γαριδομακαρονάδα.

Info

Καθημερινά: 12.00-00.00 (καλοκαίρι), Παρασκευή-Κυριακή: 12.00-00.00 (χειμώνας)

Τιμές: από 10 ευρώ/άτομο (χωρίς κρασί)

Πευκοχώρι, Κασσάνδρα, Χαλκιδική

Τηλ. +30 23740 61731

www.facebook.com/psarakas.gr

Πολυτελής Προτάσεις

1. Pohoda Chill Bar & Funky Restaurant – Ποσείδι

Το Pohoda Chill Bar and Funky Restaurant είναι ένας πολυχώρος (beach bar, restaurant, bar) ειδικά διαμορφωμένος για εκδηλώσεις γάμων και βαπτίσεων, pre-wedding και after-wedding εκδηλώσεις, parties και beach parties. Είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε, απολαμβάνοντας το ποτό σας με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος!

Info

http://www.pohoda.gr/el/

 

2. Bubo Fine Greek Dining Restaurant – Βουρβουρού

Με μια απίστευτη θέα στον υπέροχο κόλπο της Βουρβουρούς, το κομψό και καλαίσθητο εστιατόριο Βubo του πανέμορφου resort “Ekies All Senses” φιλοξενεί τις δημιουργίες του βραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη (Χρυσός Σκούφος 2016). Η διακόσμηση ποντάρει στο λευκό με μοντέρνα art de la table και σε τολμηρές design παρεμβάσεις όπως ο λάιμ καναπές και τα φωτιστικά του Tom Dixon. Τo μεσημέρι το Bubo υιοθετεί ύφος μοντέρνου μεζεδοπωλείου προτείνοντας μια μεγάλη ποικιλία πιάτων από φρέσκο ψάρι μέχρι μουσακά με μοσχαρίσια μάγουλα αλλά και μπουγιουρντί μανιταριών με αβγό τηγανητό και τρούφα. Εντελώς διαφορετική η προσέγγιση το βράδυ καθώς το εστιατόριο αλλάζει και μετατρέπεται σε fine Greek dinning με το “Bubo night”, όπου ένα γκουρμέ μενού αναδεικνύει την εκρηκτική ελληνικότητα των πιάτων του σεφ.

Info

T: +30 2375091000

F: +30 2375091416

http://ekies.gr/bubo-restaurant

Οικονομικά

1. Doctor of Hunger – Πολύχρονο

Ο γιατρός της πείνας – Το άλλο Γυράδικο

Νοστιμότατες γεύσεις και γρήγορο φαγητό όλες τις ώρες κοντά στην θάλασσα στο Πολύχρονο Χαλκιδικής.

Info

630 85 Πολύχρονο Χαλκιδικής

τηλ. 6971 616885

 

2. Pizza Capri – Πευκοχώρι

Η PIZZA CAPRI έχει διαχρονική παρουσία και διακρίνεαι από τις πολύπλοκες και μοναδικές της γεύσεις. Με πίτσες τεραστίου μεγέθους και οικονομικές τιμές και σαλάτες νοστιμότατες, η Pizza Capri είναι το αγαπημένο μας must eat !!!!  στην Χαλκιδική.

Info

Διεύθυνση: ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ

Τηλέφωνο: 2374062105

Κινητό: 6973260165

http://www.pizza-capri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Translate »