Οι πιο όμορφες παραλίες της Σιθωνίας

Οι πιο όμορφες παραλίες της Σιθωνίας

Η μεσαία χερσόνησος της Χαλκιδικής με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις αμμώδες παραλίες της ενδείκνυται για πιο χαλαρές διακοπές σε σχέση με την πιο κοσμοπολίτικη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Από την Γερακινή εως και το Καλαμίτσι θα σας μαγέψουν οι φυσικές ομορφιές, τα μαγευτικά τοπία της, τα καταπράσινα δάση και τα μικρά ψαροχώρια της. Οι παραλίες της μοναδικές, καθαρές με λίγα beach bar μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο γεμάτο πεύκα και ελαιώνες που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μερικές από τις καλύτερες παραλίες της.

Άγιος Μάμας

Μία παραλία με 7 περίπου χλμ χωματόδρομο αλλά επισκέψιμος με ΙΧ,  από την Ποτίδαια έως και το ποταμάκι του Βατουνιά, υπάρχουν beach bars σε όλο το μήκος της.

Είναι αμμώδης με καθαρά νερά και προσελκύει πολύ κόσμο. Σε κάποια σημεία θα βρείτε και πρόχειρη εστίαση. Το χωριό δεν προσελκύει ιδιαίτερο τουρισμό και οι περισσότεροι επισκέπτες μένουν σε κοντινά τουριστικά θέρετρα.

Νικήτη

Αυτή η παραθαλάσσια κωμόπολη με φυσικές ομορφιές και μεγάλη ακτογραμμή γεμίζει το καλοκαίρι με έλληνες και ξένους τουρίστες που επισκέπτονται τις γαλαζοπράσινες θάλασσες με τα ζεστά νερά της. Κοντινές παραλίες πέρα από αυτήν της Νικήτης είναι ο Αι Γιάννης και η Ακτί Καλογριάς. Σε αυτό το κοσμοπολίτικο μέρος εκτός από τις υπέροχες παραλίες του, θα βρείτε ψαροταβέρνες, εστιατόρια, beach bar, κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών (ΚΕΠ), ταχυδρομείο, ΑΤΜ, σχολεία και ένα μικρό λιμανάκι.

Αί Γιάννης

Βελούδινη αμμουδιά, κατάλληλη για αθλητικές δραστηριότητες, φαγητό και καφέ στα δύο beach bar της παραλίας, η παραλία του Αί Γιάννη και της Ακτίς Καλογριάς είναι ένα must για μικρούς και μεγάλους εάν επισκεφτείτε την περιοχή της Νικήτης στην Σιθωνία.

Ακτή Καλογριάς

Υπέροχη παραλία και επτά μόλις χλμ από τη Νικήτη στους πρόποδες του Ίταμου, του βουνού της Σιθωνίας, η Ακτί Καλογριά φημίζεται για τη ζεστή αμμουδιά και τα πεντακάθαρα ρηχά και ζεστά νερά της. Μπορείτε να κολυμπήσετε 200μ προς το πέτρινο νησάκι στη μέση του κόλπου και να μαγευτείτε από τα γαλαζοπράσινα νερά της και να απολαύσετε το Cocktail ή το φαγητό σας στo Beach Bar και το εστιατόριο στην Ακτή.

Σπαθιές

Μικρή αμμώδες παραλία χωρίς Beach Bars και εστιατόρια, η παραλία Σπαθιές είναι κατάλληλη για χαλάρωση σε ένα καταπράσινο τοπίο με καθαρά γαλαζοπράσινα νερά.

Νέος Μαρμαράς

Είναι η μεγαλύτερη κωμόπολη και το πιο κοσμοπολίτικο μέρος της Σιθωνίας με πανέμορφες παραλίες, άγρια φύση στα γύρω βουνά, νυχτερινή ζωή και με θέα το νησάκι Κέλυφος, και την Κασσάνδρα. Must τα πλωτά μπαράκια στο λιμανάκι και μια ρομαντική παραλιακή βόλτα προς το ξενοδοχείο Porto Carras.

Βουρβουρού

Ένας οικισμός με πολλές εξοχικές κατοικίες και καταλύματα που θα σας μαγέψει με τις εξωτικές παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά του.

Είναι ένα must όταν επισκεφτείτε την Σιθωνία. Όλες οι παραλίες της περιοχής είναι αμμώδεις με ήρεμα νερά. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι η παραλία Καρύδι και λίγο πιο κάτω ο Αρμενιστής και η Ακτί Ονείρου.

Ακτή Ονείρου

Βρίσκετε12χλμ μετά την Βουρβουρού και 35 χλμ πριν από την Σάρτη μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με αμμώδες παραλία και γαλαζοπράσινα νερά. Το Beach Bar Mannasu στην Ακτί Ονείρου είναι ένα must εάν επισκεφτείτε την Σιθωνία.

Σάρτη

Λίγο πριν αλλά και μερικά χλμ μετά την Σάρτη, οι παραλίες είναι η μία πιο όμορφη από την άλλη. Πληθώρα επιλογών από ξενοδοχεία και κάμπινγκ, η περιοχή της Σάρτης θα σας χαρίσει χαλαρές και ξέγνοιαστες διακοπές μέσα στην φύση.

Καβουρότρυπες

Ίσως η πιο διάσημη παραλία της Χαλκιδικής, η παραλία Καβουρότρυπες θα σας μαγέψει με τα πεντακάθαρα, ρηχά νερά και την χρυσαφένια αμμουδιά της. Στο Orange Beach Bar μπορείτε να απολαύσετε τον Freddo ή  το Cocktail σας.

Συκιά

Ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Σιθωνίας που φημίζεται για την μεγάλη παραλία, τα μικρά και ιδιαίτερα καταλύματα και την βραβευμένη με γαλάζια σημαία αμμώδη παραλία με τα ρηχά νερά της. Ενδείκνυται για οικογένειες και για τους φυσιολάτρες. Θα βρείτε στην γύρο περιοχή μικρούς κολπίσκους, ταβέρνες και καφέ.

Κριαρίτσι

Όμορφη αμμουδερή παραλία με καταγάλανα καθαρά νερά και 3 χλμ μετά τον κεντρικό δρόμο εύκολα προσβάσιμη με ΙΧ κατάλληλη για Camping με Beach Bars και Super Market.

Τα νερά της είναι βαθιά και γι΄αυτό δεν είναι κατάλληλη για παιδιά.

Στο νότιο μέρος της χερσονήσου της Σιθωνίας βρίσκεται η Τορώνη, η Τριστινίκα, το Πόρτο Κουφό, και το Καλαμίτσι με υπέροχες οργανωμένες παραλίες με  Γαλάζια Σημαία.

Θα βρείτε πολλές επιλογές για διαμονή και διασκέδαση με καταλύματα δίπλα στη θάλασσα, παραδοσιακές ταβέρνες και Camping.

Εάν αγαπάτε τα θαλάσσια σπορ και είστε λάτρεις της φύσης, έχετε βρεί τον κατάλληλο προορισμό για τις επόμενες διακοπές σας.

Πλατανίτσι

Απέναντι από το “περιβόλι της Παναγιάς” και την σκιά του Άθωνα, βρίσκεται το Πλατανίτσι.

Μέσα στην καταπράσινη φύση με πολιτιστικές εκδηλώσεις, θερινά σινεμά, θαλάσσια σπόρ, σχολές κατάδυσης και Camping,  το Πλατανίτσι εκτός από αμμώδες παραλία και καταγάλανα νερά έχει σίγουρα να σας προσφέρει χαλαρές διακοπές.

Τορώνη

Οργανωμένη παραλία με πολλά καταλύματα, παραδοσιακές ταβέρνες και beach bars, η Τορώνη είναι το πιο κοσμοπολίτικο μέρος της περιοχής.

Αρμενιστής

Παραλία αμμώδες με ρηχά νερά και θαλάσσια σπορ,  κατάλληλη για Camping, με εστιατόριο και beach bar, ο Αρμενιστής θυμίζει κάτι από Hawaii…

Αζάπικο

Βρίσκετε ανάμεσα τον Νέο Μαρμαρά και το Πόρτο Κουφό και έχει αμμουδερή παραλία με πεντακάθαρα νερά. Η περιοχή δεν είναι οργανωμένη και προτιμάται από τους κατασκηνωτές.

Τριστινίκα

Όμορφη μεγάλη παραλία κοντά στην Τορώνη με ακτή που φτάνει το 1 χλμ,  με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα βαθιά νερά.

Ενδείκνυται η πρόσβαση με αυτοκίνητο 4×4. Στην παραλία θα βρείτε ένα beach bar και είναι κατάλληλο μέρος για Camping.

 

Πόρτο Κουφό

Μετά από μια πευκόφυτη ειδυλλιακή διαδρομή 25 χλμ από τον Νέο Μαρμαρά θα βρεθείτε στο ψαροχώρι του Πόρτο Κουφό το οποίο είναι και το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Ελλάδας.

Ονομαζόταν Κωφός λιμήν, γιατί μέσα στον κόλπο δεν ακούτε καθόλου τη θάλασσα! Μοιάζει απίστευτα με λίμνη με τα νερά του να είναι πεντακάθαρα και η παραλία του θα σας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Καλαμίτσι

Μεγάλη αμμώδης παραλία που τα βαθιά νερά της συχνά είναι κυματώδης λόγο των υψηλών ανέμων στην περιοχή και είναι κατάλληλη για τους λάτρεις του Surfing και άλλον θαλάσσιων σπορ. Στην περιοχή θα βρείτε καταλύματα και Camping, ταβέρνες και Μπαρ.

 

Η Σιθωνία είναι κατάλληλο μέρος για τους φυσιολάτρες, για χαλαρές διακοπές με την οικογένεια σας αλλά και για ζευγάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Translate »