Αξιοθέατα, παραλίες και δημοφιλείς τόποι

Αξιοθέατα,παραλίες και δημοφιλείς τόποι
Η Χαλκιδική είναι μια χερσόνησος στη Μακεδονία που περιβάλλεται από το Βόρειο Αιγαίο. Μια τεράστια περιοχή στα βορειοδυτικά – Προποντίδα, Πολύγυρος και Ιερισσός – και τρεις επιμήκεις χερσονήσους στο Νότο: Κασσάνδρα, Σιθωνία και Άθως.
Τα τρία “πόδια” όπως λένε οι Έλληνες, χαρακτηρίζονται από διάφορα τοπία, δάση και μεγάλη χλωρίδα. Τα κρυστάλλινα νερά οδηγούν σε μια πανταχού παρούσα χρωματική σύνθεση Μπλε και Πράσινου. Λόγω του σχήματος και της ελληνικής μυθολογίας, η Χαλκιδική περιγράφεται επίσης ως «Τρίαινα του Ποσειδώνα». Η πρωτεύουσα είναι ο Πολύγυρος και έχει το μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής.
Η Χαλκιδική υποδιαιρείται σε πέντε δήμους. Πολύγυρος – Νέα Προποντίδα – Αριστοτέλης – Κασσάνδρα – Σιθωνία και Άθως που είναι το τρίτο «πόδι» της χερσονήσου που διοικείται ως αυτόνομο μοναστικό κράτος στην Ελληνική Δημοκρατία. Το όνομα της περιοχής της Χαλκιδικής αναφέρεται στη Χαλκίδα, μία από τις 4 πολιτείες της Εύβοιας. Οι πιο σημαντικές αποδείξεις είναι τα ευρήματα στο σπήλαιο των Πετραλώνων.
Οι πρώτες αναφορές στη Χαλκιδική βρίσκονται στην ελληνική μυθολογία. Η αντιπαράθεση μεταξύ των θεών του Ολύμπου και των γιγάντων πραγματοποιήθηκε στο «πεδίο Φλέγκραιο» όπου ο γίγαντας του σεισμού, ο Εγκέλαδος (επίσης η ελληνική λέξη για τον σεισμό), είναι θαμμένος ζωντανός στην Κασσάνδρα. Το Άγιον Όρος σχηματίστηκε από το βράχο που ρίχτηκε εναντίον των θεών από τον ομώνυμο γίγαντα, ενώ η Σιθωνία οφείλει το όνομά του στον Σίθωνα, γιο του Ποσειδώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Translate »