Λατούρα – Ίσως η πιο ρηχή και πεντακάθαρη θάλασσα της Χαλκιδικής

Λατούρα – Ίσως η πιο ρηχή και πεντακάθαρη θάλασσα της Χαλκιδικής

Και όταν λέμε σαν την Χαλκιδική δεν έχει, το Λαγονήσι είναι σίγουρα μια από τις αιτίες που μπορούμε να πούμε αυτή την φράση. Αποτελείται από τρεις κολπίσκους με πολύ ρηχά νερά, τόσο καθαρά που μπορείτε να ξεχωρίσετε τα ψαράκια που κολυμπούν μέσα της στην ευρύτερη περιοχή τους Όρμου Παναγίας στην Σιθωνία.

Τα νερά είναι τόσο ρηχά που την κάνουν ίσως την ιδανικότερη παραλία για μικρά παιδιά. Πενήντα μέτρα να περπατήσετε μέσα, δεν ξεπερνά το μισό μέτρο και σε πολλά σημεία είναι απλά κάποιους πόντους βαθιά. Η παραλία Λαγονήσι σας κάνει να πιστεύετε ότι βρίσκεστε κάπου ανάμεσα στις Μαλδίβες, της Μπαχάμας και τις Σεϊχέλες μαζί.

Ένα από τα πιο ξακουστά οργανωμένα Beach Bar είναι το Talgo Beach Bar, αλλά θα βρείτε και άλλα μικρά τοπικά Beach Bar στην περιοχή για να απολαύσετε την θάλασσα παρέα με το καφεδάκι σας. Στα περισσότερα όμως σημεία μπορείτε να βάλετε την δική σας ομπρέλα και να χαλαρώσετε με την παρέα ή την οικογένεια σας.

Για βραδινή έξοδο συνιστάτε η παραλιακή της Νικήτης, που είναι περίπου 5 λεπτά μακριά με το όχημα σας αλλά και ο Όρμος Παναγίας με τα περίφημα καραβάκια Μenia Maria που κάνουν κρουαζιέρες προς την περιοχή του Blue Lagune στα νησάκια Διάπορο και το Άγιο Όρος.

Επιβάλλεται επίσης να γνωρίσετε την Βουρβουρού, όπου εκτός από τις βόλτες σας και το κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά της, αξίζει να ενοικιάσετε κάποιο σκάφος, για να σαλπάρετε προς τα νησάκια του Διάπορου και τις γύρω περιοχές.

Αξίζει επίσης να δείτε:

1. Kayak στην Βουρβουρού

2. Παραλία καρύδι – Ένας επίγειος παράδεισος

3. Κρουαζιέρα με μεσημεριανό φαγητό στη Μπλε Λιμνοθάλασσα της Σιθωνίας

Translate »