7 λόγοι για να κάνετε διακοπές στην Χαλκιδική

7 λόγοι για να κάνετε διακοπές στην Χαλκιδική

Σαν την Χαλκιδική δεν έχει λέμε εδώ στον Βορρά και αυτό σίγουρα κάποιο λόγο θα έχει. Αν κάποιος επισκεφτεί τα περισσότερα μέρη στην Ελλάδα και κάποια στιγμή αποφασίσει να έρθει μια βόλτα και από εδώ, τότε θα καταλάβει γιατί το λένε αυτό. Η Χαλκιδική δεν φημίζεται τυχαία ως ένας παράδεισος στην Ελλάδα, προπαντός αν ανακαλύψετε τις εξωτικές παραλίες, περικυκλωμένες από τα πράσινα δάση της και την παρθένα φύση, θα νομίζετε ότι βρίσκεστε σε κάποιο νησί στον ειρηνικό ωκεανό.

Είναι πολλοί οι λόγοι που θα έπρεπε να σας κάνουν να θέλετε να κάνετε διακοπές στην Χαλκιδική. Εκτός από το ωραίο κλίμα και τα σμαραγδένια νερά της, τα ολόφρεσκα θαλασσινά και την φιλοξενία της, βρίσκεται και σε απόσταση αναπνοής η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, η εντυπωσιακή βασίλισσα του Βορρά, η Θεσσαλονίκη.

1. Σμαραγδένιες και γαλαζοπράσινες παραλίες, μικροί κολπίσκοι, απέραντες αμμουδιές

Τι πιο όμορφο από το να κάνει κανείς διακοπές σε ένα μέρος εντός της Ελλάδας το οποίο φαντάζει βγαλμένο από κάποιο παραμύθι, θυμίζει εξωτικό νησί ή σας κάνει να αισθάνεστε ότι πήγατε πολυτελείς διακοπές σε κάποιο μέρος στις Σεϊχέλες.  Κι όμως, οι περισσότερες παραλίες της Χαλκιδικής, ιδιαίτερα αυτές της Σιθωνίας, είναι τόσο εξωτικές που πραγματικά θα αισθάνεστε όλα τα παραπάνω. Υπάρχουν παραλίες για όλα τα γούστα και με όλες τις ανέσεις σε όλες της χερσονήσους της, κάτι που κάνει την Χαλκιδική ιδιαίτερα δημοφιλή για όλους!

2. Παραδοσιακά και τουριστικά χωριά

Τα περισσότερα χωριά των “ποδιών” είναι χτισμένα παραθαλάσσια και γι’ αυτό τον λόγο σχεδόν όλα τους είναι τουριστικά. Ιδιαίτερα τα χωριά της Κασσάνδρας εκτός από τουριστικά, έχουν σχεδόν όλα απέραντες αμμουδιές, καταγάλανα ή τιρκουάζ, καθαρά νερά. Παρέχουν πολλά θαλάσσια σπορ, καταδύσεις, βόλτες με άλογο, waterparks και πολλά άλλα για μικρούς και μεγάλους. Τα τουριστικά χωριά της Σιθωνίας αν και πιο λίγα σε σχέση με την Κασσάνδρα, παρέχουν όλες τις ανέσεις και τις περισσότερες κρυμμένες παραλίες με τους εξωτικούς κολπίσκους θα τις βρείτε εκεί. Το ίδιο ισχύει και για την πιο παραδοσιακή πλευρά του Αγίου όρους, όπου στους πρόποδες του θα βρείτε μικρά και εντυπωσιακά χωριά με καταλύματα για όλα τα γούστα, με όλες τις ανέσεις και παραλίες απέραντες και καταγάλανες.

Αν τώρα θέλετε να γνωρίσετε και το βόρειο μέρος της Χαλκιδικής, το καταπράσινο τοπίο της, τα παραδοσιακά, πετρόχτιστα χωριουδάκια ανάμεσα στα βουνά, όπως την Αρναία αλλά και τους καταρράκτες της Αγίας Βαρβάρας, τότε οι καλύτερες διακοπές εδώ είναι κατά τους πιο χειμερινούς μήνες. Το συνήθως χιονισμένο τοπίο θυμίζει κάτι από Ελβετία και κάνει τον επισκέπτη του να αισθάνεται άνετα και χαλαρά εκεί και στις χειμερινές διακοπές του.

3. Διακοπές για όλες τις εποχές του χρόνου

Η Χαλκιδική είναι ένας από τους πιο δημοφιλής καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας αλλά ενδείκνυται όπως είπαμε και για χειμερινές διακοπές. Την άνοιξη ο καιρός φτάνει ως και τους 25  βαθμούς Κελσίου. Για κάποιους ίσως είναι ήδη η εποχή να βουτήξουν μέσα στα ακόμη δροσερά νερά της. Για άλλους είναι η ιδανική εποχή για ηλιοθεραπεία και για εξερεύνηση της περιοχής, των αρχαίων μνημείων και της πράσινης φύσης της. Το ίδιο ισχύει και τους φθινοπωρινούς μήνες όπου οι θερμοκρασίες πολλές φορές αγγίζουν ως τα τέλη Νοεμβρίου τους 25 βαθμούς. Τον χειμώνα όπως αναφέραμε και λίγο πιο πάνω, αξίζει κανείς να επισκεφτεί την ορεινή πλευρά της Χαλκιδικής, να εξερευνήσει την περιοχή του Ταξιάρχη, της Αρναίας  και του Αγίου Πρόδρόμου, να περπατήσει στα πέτρινα σοκάκια τους, να γευματίσει στις παραδοσιακές ταβέρνες, να απολαύσει το χιόνι που συχνά πέφτει στον Χολομόντα  και να αγναντέψει το πανοραμικό τοπίο ως τα πόδια της Χαλκιδικής.

4. Τοπικά προϊόντα

Τα κλασσικά τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής είναι η ελιές, το ελαιόλαδο, το μέλι και η ιχθυοκαλλιέργεια. Φημίζεται ότι βγάζει από τα καλύτερα προϊόντα της Ελλάδος και ένας από τους λόγους να γευματίσετε σε μια παραδοσιακή ταβέρνα δοκιμάζοντας τα πεντανόστιμα θαλασσινά της. Υπάρχουν αρκετά καταστήματα που πουλάνε τοπικά προϊόντα σε ολόκληρη την Χαλκιδική και αξίζει να τα προμηθευτείτε πριν αποχωρήσετε από τον όμορφο αυτόν τόπο.

5. Διακοπές για οικογένειες, για ζευγάρια και για παρέες

Η Χαλκιδική είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για διακοπές στην Ελλάδα, προσφέρει όλα τα είδη καταλύματος, από 5αστερα ξενοδοχεία με όλες τις ανέσεις, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα αλλά και κάμπινγκ. Είναι ιδανική για όλους τους τύπους τουριστών και προσφέρει πραγματικά τα πάντα που χρειάζεστε για να περάσετε αξέχαστες διακοπές. Έχει να προσφέρει τόσα πολλά διαφορετικά μέρη που δεν αρκεί μόνο μια φορά να έρθετε να την επισκεφτείτε, αλλά σας προσκαλεί να την γνωρίσετε όλο και περισσότερο.

6. Τιμές για όλα τα γούστα και όλες τις τσέπες

Είτε αναζητάτε να μείνετε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο είτε σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, είτε σε κάμπινγκ, η Χαλκιδική έχει πράγματι να σας προσφέρει τα πάντα και σε όλες τις τιμές. Θα βρείτε ξενοδοχεία πολλών αστέρων σε διάφορες τιμές ανάλογα με την τοποθεσία τους, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και βίλες για όλα τα γούστα αλλά και κάμπινγκ που προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες και έτσι ο τιμοκατάλογος τους διαφέρει ανάλογα με την τοποθεσία αλλά και με τις ανέσεις που αναζητάτε.

7. Δραστηριότητες για όλους

Αν μεταβείτε στην ενότητα μας για τις εκδρομές, θα δείτε ότι είναι πάρα πολλές οι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε είτε ταξιδεύετε μόνοι σας, με παρέα, με το ταίρι σας είτε με την οικογένεια σας στην Χαλκιδική. Κρουαζιέρες προς το Άγιο όρος, εκδρομές με ταχύπλοο ή με ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, waterparks για μικρούς και μεγάλους, διάφορα θαλάσσια σπορ που προσφέρονται στα beach bar και χαλάρωση μέχρι να δύσει ο ήλιος. Γεύμα στις αμέτρητες ταβέρνες, στα εστιατόρια, η νυχτερινή ζωή, Go Kart, ιππασία, η εξερεύνηση αρχαιολογικών χώρων και οι απέραντες βόλτες στις παραλιακές των χωριών είναι μόνο κάποιες από τις δραστηριότητες που προσφέρει η Χαλκιδική. Καλές διακοπές!

Translate »