Τι να κάνατε στην Χαλκιδική όταν βρέχει

Τι να κάνατε στην Χαλκιδική όταν βρέχει

Αν και είναι καυτές οι μέρες του καλοκαιριού στην Χαλκιδική, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από τον Απρίλιο ως τα τέλη Οκτωβρίου ανάμεσα 25 με 35 βαθμούς Κελσίου. Οι μέρες συνήθως είναι ηλιόλουστες και ο περισσότερος κόσμος απολαμβάνει το μπάνιο του σε κάποια από τις πεντακάθαρες τιρκουάζ και γαλαζοπράσινες θάλασσες της Χαλκιδικής. Τα beach bar, τα γύρο εστιατόρια και οι ταβέρνες των περιοχών κατακλύζονται από κόσμο από τις μεσημεριανές ώρες μέχρι αργά το βράδυ και οι παραλιακές βόλτες είναι το must του καλοκαιριού.

Δεν είναι όμως και οι 365 μέρες ηλιόλουστες και αρκετές φορές ιδιαίτερα τους μήνες Απρίλιο ως και τον Ιούνιο αλλά και μετά τον δεκαπενταύγουστο ως και τα τέλη Οκτωβρίου που διαρκεί η σαιζόν στην Χαλκιδική, υπάρχουν μέρες ή και διαστήματα που βρέχει λίγο περισσότερο και εδώ. Ειδάλλως πως θα διατηρούσε η Χαλκιδική το τόσο πράσινο τοπίο γεμάτο ζωή για το οποίο φημίζεται άλλωστε πολύ?

Αν λοιπόν σας τύχει να βρεθείτε στην όμορφη Χαλκιδική και τύχει να βρέχει ελαφριά, μην χαλάσετε την διάθεση αλλά ούτε τις διακοπές σας. Πρώτον, στην Ελλάδα είμαστε, όσο και να βρέξει, σύντομα θα βγει ο ήλιος. Δεύτερων, εκτός από τα μπάνια σας στις όμορφες θάλασσες, υπάρχουν κι άλλα όμορφα πράγματα να δείτε και να κάνετε στην Χαλκιδική.

Αν κάνετε διακοπές σε κάποιο ξενοδοχείο με πολλές ανέσεις, θα είναι μια κατάλληλη μέρα για να απολαύσετε ένα σπα μασαζ, να χαλαρώσετε στο Jacuzzi, να απολαύσετε ένα ποτό στο μπαρ του ξενοδοχείου ή να εκμεταλλευτείτε κάποια από τις υπηρεσίες του. Αν δεν έχετε την πολυτέλεια να κάνετε διακοπές σε κάποιο μεγάλο ξενοδοχείο με πολλές ανέσεις ή απλά δεν θέλετε να μείνετε μέσα στο κατάλυμα σας, βγείτε έξω για να γνωρίσετε άλλα χωριά και περιοχές. Κοιτάξτε το πώς θα πάει ο καιρός μερικές μέρες πριν στο κινητό σας, για να δείτε, αν δεν έχετε κάποιο όχημα, να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για τις βροχερές μέρες του καλοκαιριού.

Αν λοιπόν μπορείτε να μετακινηθείτε εκτός του καταλύματος σας, βγείτε έξω να κάνετε τον γύρο του ποδιού εξερευνώντας τα αξιοθέατα του και απολαύσετε το ποτό ή το φαγητό σας σε κάποιο μέρος τις αρεσκείας σας. Τα πιο κοσμοπολίτικα μέρη εδώ θα ήταν προτιμότερα για να περάσετε μια βροχερή αλλά όμορφη μέρα, κάνοντας βόλτα στα καταστήματα, στα μπαρ ή τα εστιατόρια της περιοχής είτε έχετε μεταφορικό μέσον είτε όχι.

Επίσης μια εκδρομή προς την Θεσσαλονίκη, ειδικά αν έχετε και παιδιά, θα ήταν ιδανική για να περάσετε όλη την διάρκεια της ημέρας σας, εξερευνώντας τα αξιοθέατα ή τα μουσεία της, κάνοντας βόλτα στα καταστήματα για να συλλέξετε τα σουβενίρ σας. Πιο μακρινές διαδρομές όπως γα παράδειγμα να εξερευνήσετε την Βεργίνα ή την περιοχή του Ολύμπου είναι επίσης διαδρομές που θα μπορούσατε να κάνετε κατά τις βροχερές μέρες γνωρίζοντας τοπία και μουσεία γεμάτο ιστορία.

Για κάποιους θα ήταν επίσης μια καλή ημέρα για να μπουν στην σπηλιά και το μουσείο των Πετραλώνων, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της Νέας Καλλικράτειας, για να δουν από κοντά τα πρώτα βήματα των σπηλιάνθρωπων της Χαλκιδική.

Εφόσον όταν δείτε λίγο βροχή μην στεναχωρηθείτε και πείτε ότι δεν ξέρετε τι να κάνετε. Η Χαλκιδική έχει πολλά αξιοθέατα για να εξερευνήσετε, πολλά κοσμοπολίτικα μέρη για να περάσετε την ημέρα σας, αρκετή ιστορία και μυθολογία για να εξερευνήσετε και την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος μόνο μια ώρα μακριά σας για να γνωρίσετε.

Translate »