Να έχεις ζακέτα στην Χαλκιδική

Να έχεις ζακέτα στην Χαλκιδική

Τι να την κάνω την ζακέτα θα έλεγε κανείς αν βρισκότανε το καλοκαίρι στην Χαλκιδική όπου πιάνει πολλές φορές πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου. Κι όμως, υπάρχουν μέρη όπου η υγρασία χτυπάει στο κόκκαλο και καλό θα ήτανε να έχετε μια ζακέτα για τις καλοκαιρινές βόλτες στην παραλία. Γενικά η Χαλκιδική έχει καλό κλίμα, με ελάχιστες βροχοπτώσεις,  αλλά επειδή βρίσκεται στο βόρειο μέρος της Ελλάδας, σε κάποια μέρη χρειάζεται να έχουμε μαζί μας κάτι πιο ζεστό να φορέσουμε ειδικά πριν τον Ιούλιο και μετά τον 15 Αύγουστο.

Τον χειμώνα κατά τους μήνες Δεκέμβριο με Φεβρουάριο η θερμοκρασίες κυμαίνονται από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου, με αρκετό αεράκι, ελάχιστες βροχοπτώσεις στα παραθαλάσσια μέρη και λίγα χιόνια κυρίως στα ορεινά σημεία της Χαλκιδικής. Οι μονοήμερες εκδρομές κατά τις ηλιόλουστες μέρες στις παραθαλάσσιες περιοχές, η πεζοπορία αλλά και η εξερεύνηση αρχαίων μνημείων, είναι κάτι που αξίζει κανείς να κάνει κατά την χειμερινή περίοδο στην Χαλκιδική και στις γύρο περιοχές.

Το Φθινόπωρο και την άνοιξη οι θερμοκρασίες κυμαίνονται ανάμεσα 15 με 25 βαθμούς Κελσίου, κάτι που κάνει την Χαλκιδική ιδιαίτερα επιθυμητή για διακοπές εκείνους τους μήνες. Τα βράδια όμως η θερμοκρασία πέφτει αρκετά, και εδώ δεν θα χρειαστείτε μόνο ζακέτα, αλλά ένα μπουφάν δεν θα έβλαπτε να έχετε μαζί στην βαλίτσα σας.

Το καλοκαίρι από τον Ιούνιο ως και τον 15 Αύγουστο ίσως σκεφτείτε πως είναι περιττό να έχετε μαζί σας κάποια ζακέτα. Κι όμως, σε κάποιες περιοχές καλό θα κάνετε να την έχετε μαζί σας στις βραδυνές κυρίως βόλτες. Ειδικά στην δυτική πλευρά της Κασσάνδρας με θέα προς τον Όλυμπο και τα παραθαλάσσια της Κατερίνης, ένα ψυχρό αεράκι το βράδυ είναι πιο αναμενόμενο παρά από την μεριά του Τοροναίου κόλπου με θέα προς την Σιθωνία.

Το ίδιο ισχύει αν κάνετε διακοπές στο νότιο μέρος της Σιθωνίας όπου η θέα προς το Αιγαίο Πέλαγος ναι μεν μαγεύει, αλλά μας δροσίζει επίσης με το χαλαρό αεράκι του. Και για να μην ξεχνάμε τα κουνουπάκια που μας ρουφάνε το αίμα, μια απλή ζακετούλα θα μας προστατέψει επίσης από κάποια τσιμπήματα….

Translate »