Τα πιο κοσμοπολίτικα χωριά της Σιθωνίας

Τα πιο κοσμοπολίτικα χωριά της Σιθωνίας

Αν δεν έχετε επισκεφτεί πότε πριν την πανέμορφη μας Χαλκιδική, τότε ίσως να είστε από αυτούς που ψάχνουν να βρούνε που να μείνουν ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Κάποιοι ίσως αναζητάτε χαλαρές διακοπές δίπλα στο κύμα, άλλοι προτιμάτε πιο κοσμοπολίτικες περιοχές για διασκέδαση, και κάποιοι από εσάς ίσως ενδιαφέρεστε για τα κοσμοπολίτικα μέρη της Σιθωνίας γιατί έχετε μικρά παιδιά και χρειάζεστε περισσότερες επιλογές για να καλύψετε τις ανάγκες σας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποια από τα πιο κοσμοπολίτικα μέρη της Χαλκιδικής, στα οποία η διασκέδαση σίγουρα χτυπάει κόκκινο, ειδικά αν πρόκειται για νυχτερινή διασκέδαση.  Αν απλά αναζητάτε περισσότερες γευστικές επιλογές ή απλά σας αρέσει η πολυκοσμία αλλά και τα ψώνια στα πολλά καταστήματα της περιοχής, τα τρία παρακάτω χωριά είναι σίγουρα η σωστή επιλογή για εσάς.

Η Σιθωνία αν και είναι μια πιο ήρεμη χερσόνησος της Χαλκιδικής, έχει τρία χωριά στα οποία ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σφύζει από ζωή και επιλογές διασκέδασης για νέους αλλά και για οικογένειες.

1. Νικήτη – Το χωριό των γεύσεων και της χαλάρωσης

Το πρώτο χωριό που συναντάει κανείς πηγαίνοντας προς τη Σιθωνία είναι η κοσμοπολίτικη Νικήτη με την απέραντη ακρογιαλιά της, τα αμέτρητα καταστήματα και τις ταβέρνες της, τα πολλά μπαρ, water sports και beach bar, όπου την ημέρα η απέραντη παραλία κατακλύζεται από μικρούς και μεγάλους και οι βραδυνές βόλτες γίνονται η απόλαυση του καλοκαιριού. Αμέτρητα είναι καταλύματα μέσα αλλά και γύρο από το χωριό, όπου μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα για όλα τα γούστα. Η Νικήτη έχει επίσης αρκετό ξένο τουρισμό και συνήθως κατακλύζεται από οικογένειες. Δείτε περισσότερα εδώ για την Νικήτη

2. Νέος Μαρμαράς – Το κοσμοπολίτικο διαμάντι της Σιθωνίας

15 μόλις λεπτά από την Νικήτη προς το νοτιοδυτικό μέρος της Σιθωνίας, συναντάτε τον Νέο Μαρμαρά, το επόμενο πιο κοσμοπολίτικο χωριό της Σιθωνίας και το χωριό με τον περισσότερο νεανικό τουρισμό μιας και στην περιοχή υπάρχουν περισσότερες επιλογές για νυχτερινή διασκέδαση. Το χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά με μια πανέμορφη θέα προς το νησάκι Κέλυφος και την χερσόνησο της Κασσάνδρας. Αν θέλετε να πιστεύετε ότι βρεθήκατε σε ένα νησάκι κάπου στο Αιγαίο Πέλαγος, τότε ο Νέος Μαρμαράς είναι σίγουρα το κατάλληλο μέρος για εσάς, μιας και συνδυάζει το κυκλαδίτικο στυλ με την μακεδονική αρχιτεκτονική. Δείτε εδώ περισσότερα για τον Νέο Μαρμαρά

3. Σάρτη – Καταπληκτική Θέα στον Άθωνα

Η Σάρτη βρίσκεται νοτιοανατολικά της Σιθωνίας και είναι το πιο κοσμοπολίτικο χωριό της ανατολικής πλευράς της χερσονήσου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν έχει τον έντονο τουρισμό της Νικήτης και του Νέου Μαρμαρά, αλλά παρέχει ήρεμες διακοπές γεμάτο χαλάρωση στην ίσως πιο όμορφη περιοχή της Χαλκιδικής με αρκετές επιλογές εστίασης, water sports και βραδινής εξόδου. Ολόκληρη η ανατολική πλευρά της Σιθωνίας με την μαγευτική θέα προς το Όρος Άθως είναι αυτή που φημίζεται άλλωστε για τις πιο καθαρές θάλασσες και τα πιο σμαραγδένια νερά της Χαλκιδικής.

Translate »