Καλαμίτσι – Το χωριουδάκι των αλεπούδων με την μαγευτική παραλία

Καλαμίτσι – Το χωριουδάκι των αλεπούδων με την μαγευτική παραλία

Το “χωριουδάκι των αλεπούδων” σε ένα καταπράσινο τοπίο με απέραντη θέα προς το Αιγαίο πέλαγος και τα τιρκουάζ, σμαραγδένια και βαθιά νερά και την λευκή άμμο, είναι ένα από τα πιο όμορφα μικρά χωριουδάκια της Σιθωνίας. Βρίσκεται στα νότια της χερσονήσου και αποτελεί έναν από τους πιο ωραίους προορισμούς για χαλαρές διακοπές στην Χαλκιδική.

Το Καλαμίτσι είναι ένα ήρεμο ψαροχώρι που κατακλύζεται από τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα νερά του είναι από τα ίσως πιο καθαρά νερά της Χαλκιδικής. Το τοπίο βρίσκεται μέσα στο καταπράσινο τοπίο της Σιθωνίας κάνοντας τον επισκέπτη να πιστεύει ότι βρέθηκε σε κάποιο έρημο και καταπράσινο νησί στον ατλαντικό ωκεανό. Τα λίγα βράχια αριστερά στην ακρογιαλιά ζωγραφίζουν ένα μαγευτικό τοπίο και αξίζει κανείς να πάει έστω και για μια αυθημερόν βόλτα σε μια ηλιόλουστη μέρα κατά τους χειμερινούς μήνες όπως και εμείς.

Το μέρος είναι αρκετά δημοφιλές για τους λάτρεις των water sports όπως scuba diving, waterski και sailing. Ειδικά για τις καταδύσεις το τοπίο υπόσχεται πλούσιο θαλάσσιο θησαυρό αλλά και αρκετό αεράκι για τους λάτρεις του σερφ.

Πολλοί το ονομάζουν το χωριουδάκι των αλεπούδων, μιας και έχει αρκετά αλεπουδάκια στην πευκόφυτη περιοχή της νότιας Σιθωνίας. Θυμάμαι τότε που κάναμε διακοπές ακόμα με τους γονείς μας ως παιδιά σε κάποιο από τα πολύ λίγα καταλύματα στην εποχή του 1980 όπου οι ιδιοκτήτες είχαν ως κατοικίδια στην αυλή τους 2  πανέμορφα μικρά αλεπουδάκια με την μαμά τους.

Στο Καλαμίτσι μπορείτε να απολαύστε είτε με την οικογένεια σας αλλά και ως ζευγάρι ήρεμες, χαλαρές διακοπές δίπλα στο κύμα και στα πεύκα, γευματίζοντας στις αρκετές ψαροταβέρνες της περιοχής που σερβίρουν ολόφρεσκα θαλασσινά. Θα βρείτε λίγα καλά καταλύματα, εστιατόρια, καφετέριες και beach bars. Ειδικά για τους λάτρεις του κάμπινγκ, το Καλαμίτσι είναι ίσως μια από της ιδανικότερες περιοχές της Χαλκιδικής– https://www.thalattacamp.gr

 

Translate »