Πόρτο Κουφό – Το ασφαλέστερο λιμανάκι της Βορείου Ελλάδος

Πόρτο Κουφό – Το ασφαλέστερο λιμανάκι της Βορείου Ελλάδος

Το Πόρτο Κουφό βρίσκεται λίγο μετά την Τορώνη της Σιθωνίας και αποτελεί ένα μικρό φυσικό λιμάνι της Βορείου Ελλάδος. Λέγεται ότι είναι ίσως το πιο ασφαλές μικρό λιμανάκι της περιοχής αλλά και το πιο βαθύ. Κατά την διάρκεια των παγκοσμίων πολέμων κρύβονταν εκεί τα γερμανικά υποβρύχια λόγο της μη εμφανής από την θάλασσα τοποθεσίας του.

Οι άκρες της εισόδου του μικρού λιμανιού αποτελούνται από βράχια ύψους 90 μέτρων και δεν διακρίνονται εύκολα από την θάλασσα. Η παραλία βρίσκεται λίγο μετά το λιμανάκι και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το Πόρτο Κουφό έχει αρκετό τουρισμό. Απέχει μόλις 25 χλμ από τον Νέο Μαρμαρά και είναι ένα μικρό ψαροχώρι με αρκετές ψαροταβέρνες που σερβίρουν φρεσκότατα θαλασσινά.

Λίγοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού και οι περισσότεροι ζουν είτε από το ψάρεμα, είτε από τον ελάχιστο τουρισμό παρέχοντας καταλύματα για τους λίγους τουρίστες που απολαμβάνουν ήρεμες διακοπές γεμάτο χαλάρωση. Η ονομασία του χωριού περιγράφεται ως το “Λιμάνι που είναι Κουφό” διότι οι παλιοί και αρχαίοι κάτοικοι του πίστευαν ότι μπαίνοντας στο λιμάνι δεν ακουγόταν απολύτως τίποτα, ούτε ο ήχος της θάλασσας.

Σε κάποια σημεία υπάρχουν κρυφές σπηλιές όπου μπορείτε να μεταβείτε με το σκάφος σας. Το να απολαύσετε ένα εντυπωσιακό μέρος όπως την περιοχή Καρτάλια στα νότια της Σιθωνίας και να περπατήσετε στο μονοπάτι του με την μαγευτική και απέραντη θέα προς το λιμανάκι του Πόρτο Κουφό είναι κάτι το οποίο θα διεγείρει της αισθήσεις σας. Το Πόρτο Κουφό είναι ένα “must” για τους φυσιολάτρες και για όσους απολαμβάνουν χαλαρές βόλτες  με θέα την άγρια φύση και θέλουν να κολυμπήσουν στα πεντακάθαρα νερά της παραλίας σε σχήμα καρδιάς.

Translate »