Παραδοσιακά προϊόντα Αγίου Όρους

Παραδοσιακά προϊόντα Αγίου Όρους

Το Άγιο Όρος αποτελεί αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Κράτους που βρίσκεται στη χερσόνησο του Άθω της Χαλκιδικής στη Μακεδονία. Οι μοναχοί που ζουν στα μοναστήρια ασχολούνται με την γεωργία, με την κατασκευή έργων χειρός, φτιάχνουν εικόνες των Αγίων μας από κατασκευή ξύλου αλλά και πολλά διάφορα χειροποίητα προϊόντα τα οποία μπορείτε να τα προμηθευτείτε στα πολλά καταστήματα ειδικών προϊόντων Αγίου Όρους ή σε καταστήματα που πουλάνε τοπικά προϊόντα.

Ειδικά δημοφιλής είναι βέβαια οι εικόνες των Αγίων, Καντήλια για το σπίτι ή για τα νεκροταφεία, Σταυροί ξύλινοι και άλλα Εργόχειρα. Για όσους προτιμάνε μικρά θρησκευτικά σουβενίρ όπως χειροποίητες δερμάτινες ζώνες, Κομποσκοίνια, ανδρικοί αλλά και γυναικείοι σταυροί με κορδόνι και μικρά μπρελόκ, μπορούν να τα προμηθευτούν όπου πουλάνε είδη Αγίου όρους ή άλλα θρησκευτικά είδη της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Αξίζει να προμηθευτείτε και Βιβλία του Αγίου Όρους με διηγήματα από τους Αγίους αλλά και με νοστιμότατες και νηστίσιμες συνταγές με φυσικά συστατικά της Ελληνικής φύσης.

Τα αγαπημένα και δημοφιλέστερα όμως προϊόντα του Αγίου Όρους είναι τα φυσικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο, το κρασί, το μέλι από πεύκο και το Μέλι Ερείκης (Σουσούρα), που λόγο της παρθένα ακόμη φύση της περιοχής, δίνουν την περισσότερη νοστιμιά στα προϊόντα τους.

Translate »