Τορώνη – Ο γοητευτικός προορισμός της Σιθωνίας

Τορώνη – Ο γοητευτικός προορισμός της Σιθωνίας

Νοτιοδυτικά της Σιθωνίας και περίπου 20 χλμ από τον Νέο Μαρμαρά, βρίσκεται ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό το οποίο μαγεύει τον επισκέπτη του λόγο της πανέμορφης τοποθεσίας του. Ο τουρισμός αναπτύχτηκε μόλις τα τελευταία χρόνια στην περιοχή λόγο της πιο μακρινής του απόστασης από την Θεσσαλονίκη. Κοντινές περιοχές σε απόσταση αναπνοής, όπως η παραλίες της Τριστινίκας και το λιμανάκι του Πόρτο Κουφό, αξίζει να τις επισκεφτείτε και να γευτείτε ολόφρεσκο ψαράκι στις ταβερνούλες τους.

Η ονομασία της Τορώνης προέρχεται από την Μυθολογία, μιας και η Τορώνη ήταν η σύζυγος ενός γιου του Θεού Ποσειδώνα, τον Πρωτέα. Αξιοθέατα της περιοχής είναι το κάστρο της Ληκύθου και μια παλιά χριστιανική εκκλησία, αυτή του Αγίου Αθανασίου η οποία χρονολογείται από τον 5ο αιώνα. Στην περιοχή του Πόρτο Κουφό βρίσκεται το κρυφό λιμανάκι, που κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί οι οποίοι κρύβονταν σε αυτό με τα υποβρύχια τους.

Η Τορώνη είναι ο κατάλληλος προορισμός για ξεκούραστες και ήρεμες διακοπές με την οικογένεια σας. Η τεράστια παραλία της είναι αμμώδες και τα νερά της πεντακάθαρα και γαλανά. Μπορείτε να βρείτε αρκετά καταλύματα με όλες τις ανέσεις στον παραλιακό δρόμο από την Τορώνη προς το Πόρτο Κουφό. Λίγα σούπερ μάρκετ, ταβερνούλες και beach bar θα κάνουν τις διακοπές σας αξέχαστες απολαμβάνοντας καθαρό αέρα σε ένα μαγευτικό τοπίο με θέα το πράσινο δάσος της Σιθωνίας και τα πεντακάθαρα νερά του Τοροναίου Κόλπου.

Για τους  λάτρεις της φύσης, λειτουργούν επίσης τρία οργανωμένα camping στην περιοχή. Επιπλέον υπάρχει και ένα μέρος στην παραλία της Τριστινίκας, ανάμεσα σε δύο μικρές παραλίες όπου μπορείτε να πάτε με το τροχόσπιτο σας και να απολαύσετε ήρεμες διακοπές μέσα στην φύση. Και για τους λάτρεις των καταδύσεων και ερευνητών υποθαλάσσιων θησαυρών, η Τορώνη συνιστάτε για μακροβούτια στο βυθό της θάλασσας λόγο του πλούσιου φυσικού θησαυρού και των αρχαίων ερείπιον της περιοχής της.

Translate »