Αγγελοχώρι – το Λος Άντζελες τον Σέρφερ

Αγγελοχώρι – το Λος Άντζελες τον Σέρφερ

Αν έρθετε στην Θεσσαλονίκη και θέλετε να εξερευνήσετε την περιοχή του Θερμαικού, που συνορεύει με τα πρώτα δυτικά παραθαλάσσια χωριά της Χαλκιδικής, καλά θα κάνετε να γνωρίσετε και το Αγγελοχώρι. Βρίσκεται μόλις 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, έχει λίγους μόνιμους κατοίκους και αξίζει να το επισκεφτεί κάνεις κατά την διάρκεια όλου του χρόνο.

Ιδιαίτερα τις ηλιόλουστες μέρες με λίγο άνεμο, κατακλύζετε από τους λάτρεις των watersport, του surfing και του kitesurfing που απολαμβάνουν το σπορ στα καθαρά νερά του Θερμαικού με θέα προς τον Όλυμπο. Αλλά και πολλοί κάτοικοι των γύρο περιοχών κατεβαίνουν εδώ για να απολαύσουν την παραθαλάσσια βόλτα με την οικογένεια τους ή να ψαρέψουν στα βράχια του λιμανιού με τα πολλά καΐκια του.

Στο Αγγελοχώρι παράγεται αλάτι αλλά θα δείτε και πολλά θερμοκήπια και αλιευτικά, έχει φυσικό πλούτο, καθαρά νερά, γραφικά ταβερνάκια και ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα. Αξίζει να επισκεφτείτε τον Φάρο του Αγγελοχωρίου, το Σπιτάκι του Φύλακα, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα με χρήματα και δωρεές εθελοντών όπου γίνονται κατά καιρούς τοπικές εκδηλώσεις και την Λιμνοθάλασσα με τα Φλαμίνγκο. Η Λιμνοθάλασσα είναι ένας ξεχωριστός υδροβιότοπος με προστατευόμενες τοποθεσίες του δικτύου Natura 2000 και ιδανική περιοχή για μια βόλτα στην εξοχή.

Η αμμώδης παραλία του χωριού προσελκύει επισκέπτες από τις πρώτες ζεστές μέρες της άνοιξης. Πολλοί ξένοι τουρίστες με τα τροχόσπιτα τους, ανακαλύπτουν όλο και περισσότερο την περιοχή και απολαμβάνουν εδώ τις διακοπές τους μέσα στην φύση και μπροστά στην θάλασσα. Το Αγγελοχώρι είναι ένας ανεξερεύνητος ακόμα τόπος έξω από την Θεσσαλονίκη πηγαίνοντας παραθαλάσσια προς την Χαλκιδική, που προσφέρεται να εξερευνήσει κανείς στις ηλιόλουστες μέρες τους χρόνου.

Translate »