Νέα Ηράκλεια – Εκεί που η Σαχάρα συναντάει την όαση της

Νέα Ηράκλεια – Εκεί που η Σαχάρα συναντάει την όαση της

Η Νέα Ηράκλεια είναι το πρώτο παραλιακό προσφυγικό χωριό της Χαλκιδικής. Έχει μόνο λίγους μόνιμους κατοίκους και απέχει περίπου 35 χλμ από την Θεσσαλονίκη και 5 χλμ από το πιο κοσμοπολίτικο χωριό της Νέας Προποντίδας και της δυτικής περιοχής της Χαλκιδικής, την Νέα Καλλικράτεια.

Η περιοχή κατακλύζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως από Έλληνες τουρίστες και κατοίκους της Θεσσαλονίκης, που απολαμβάνουν το μπάνιο τους στα Beach Bars της μεγάλης λευκής αμμώδες παραλίας με τα κρυστάλλινα νερά, την Σαχάρα. Φιμισμένα Beach Bar είναι το Sahara, το Yolo, το Ohana, Cavo Nissos Beach bar, Puerta, Ammos, Punta Cana και το Fuego Del Mar. Με τόσες επιλογές και θαλάσσια σπορ, φαντάζεστε τι γίνεται εκεί τους καλοκαιρινούς μήνες….

Παραλιακά αλλά και μέσα στο χωριό, θα βρείτε επίσης λίγες καλές παραδοσιακές ταβέρνες, καφετέριες, σούπερ μάρκετ και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα όπως και την πλατεία του χωριού όπου δεσπόζει ο ναός του Αγίου Γεωργίου.

Από την Νέα Ηράκλεια ξεκίνησαν αναπτυξιακά έργα που θα ενοποιήσουν το παραλιακό μέτωπο της Νέας Προποντίδας με πεζόδρομους και ποδηλατοδρόμους σε μία έκταση περίπου 24 χλμ φτάνοντας δηλαδή περίπου μέχρι τα Νέα Μουδανιά.

Η Νέα Ηράκλεια είναι ιδανική περιοχή για όσους θέλουν χαλαρές οικογενειακές διακοπές δίπλα στο κύμα, για μια αυθημερόν απόδραση με τα παιδιά ή με το ταίρι τους, αλλά και για όσους θέλουν να συνδυάσουν την χαλάρωση με την ημερήσια ή και την νυχτερινή διασκέδαση.

Translate »