Παλιούρι – Οι Μπαχάμες της Κασσάνδρας

Παλιούρι – Οι Μπαχάμες της Κασσάνδρας

Ένα παραδοσιακό χωριό κτισμένο σε πευκόφυτο δάσος με παραδοσιακά προϊόντα και ταβέρνες. Λίγο πριν μπείτε στο χωριό, ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη, θα βρείτε αριστερά αρκετές πινακίδες να δείχνουν προς τους μικρούς κολπίσκους και τα πολλά beach bar. Μία από τις πιο όμορφες παραλίες του είναι η παραλία Χρούσσου με την ψιλή άμμο και τα πολλά θαλάσσια σπορ και βρίσκεται περίπου ένα χλμ πριν μπείτε στο χωριό.

Τα πιο φημισμένα σε ολόκληρη την Κασσάνδρα Beach Bars είναι το “Season” (πρώην Κουρσάρος), το “Cabana“, “Leuki Ammos” και ο “Navagos“. Κάποια από τα beach bar έχουν έντονη ξένη και ελληνική μουσική και κάποια πιο χαλαρή μελωδική μουσική. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε το καφεδάκι, το ποτό ή  και το γεύμα σας από το πρωί ως το δειλινό, χαλαρώνοντας στα πεντακάθαρα νερά της ίσως πιο όμορφης περιοχής της Κασσάνδρας.

Θα πιστεύετε ότι κάνετε διακοπές στις εξωτικές Μπαχάμες, τόσο καθαρά και καταγάλανα είναι τα νερά της περιοχής. Γύρο γύρο από τους κολπίσκους, ένα πευκόφυτο τοπίο με θέα προς το νησάκι Κέλυφος και τα Σπαλαθρονήσια μαγεύουν την όλη ατμόσφαιρα.  Από την παραλία Χρούσσο όπως και από την παραλία του χωριού Πευκοχώρι, σαλπάρουν καθημερινά καραβάκια προς αυτά τα νησάκια της Σιθωνίας.

Θα βρείτε μια πληθώρα από πολυτελείς ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια από το Πευκοχώρι ως το Παλιούρι σε όλο το παραλιακό μέτωπο και μέσα στο χωριό. Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες με πολλές ανέσεις είναι το Miraggio Thermal Spa Resort, το Kappa Resort, το Chrousso Village, το Porto Valitsa και το Terra Olivia.

Μέσα στο κέντρο του χωριού, θα βρείτε μια πλακόστρωτη πλατεία με πετρόχτιστα σπιτάκια και με λίγα παραδοσιακά ταβερνάκια με φρέσκα ντόπια εδέσματα και καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα.  Άλλωστε το Παλιούρι είναι ξακουστό για το καλύτερο πευκόμελο της Κασσάνδρας και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της.

Για όσους λατρεύουν την πεζοπορία, δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να περπατήσουν προς τον Άγιο Νικόλαο και την περιοχή του Κάνιστρου έχοντας μια εκπληκτική θέα από το παλιό μικρό εκκλησάκι της περιοχής, χτισμένο στις ακτές του Τοροναίου κόλπο. Φημίζεται ότι χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα.

Για όσους λατρεύουν το ψάρεμα και τις καταδύσεις, η περιοχή του Πόρτο Βαλίτσα είναι ιδανική περιοχή γι’ αυτά, λόγο της πλούσιας θαλάσσιας ζωής της.

Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στο Παλιούρι

 

 

Translate »