Νέα Σκιώνη – Ένα παραθαλάσσιο χωριό για χαλάρωση και ευεξία

Νέα Σκιώνη – Ένα παραθαλάσσιο χωριό για χαλάρωση και ευεξία

Η Νέα Σκιώνη, ή όπως λέγαμε παλιά, το χωριό των Πειρατών,  βρίσκεται περίπου 110 χλμ από την Θεσσαλονίκη στην δυτική πλευρά της Κασσάνδρας προς το νότιο τμήμα τς Χερσονήσου. Είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό με μικρό λιμανάκι και 3 παραλίες η μία πιο όμορφη από την άλλη. Στην ακτογραμμή της θα βρείτε αρκετά εστιατόρια, ταβέρνες και Beach Bars για όλα τα γούστα. Η παραλίες είναι αμμώδες και οι δύο αριστερά προς το τέλος του χωριού, περιέχουν μερικά χαλίκια, ενώ η τρίτη παραλία προς το τέλος του λιμανιού έχει λίγο χαλίκι πριν μπείτε μέσα, αλλά στα ρηχά νερά της, είναι αμμώδες και ιδανική για παιδιά.

Αξίζει μια βραδινή βόλτα στον παραλιακό δρόμο του χωριού και να γευτείτε τα τοπικά εδέσματα τον λίγων ντόπιων κατοίκων της Νέας Σκιώνης. Τα πιο νόστιμα εδέσματα τα γευτήκαμε στην οικογενειακή και παραδοσιακή ταβέρνα Το Λιμάνι, στο εστιατόριο και Πιτσαρία Galiagria και στο εστιατόριο και ψησταριά Ανεμώνη. Το μπαράκι Island, με την εξωτική του ομορφιά, σας καλεί να χαλαρώσετε πίνοντας το ποτό σας δίπλα στην θάλασσα. Λίγο πιο κάτω, οδηγόντας προς το Ποσσίδι, το beach bar White Season σας μαγεύει με την καλαίσθητη μουσική του και το μαγευτικό τοπίο του.

Η Νέα Σκιώνη είναι ένα παραθαλάσσιο τουριστικό χωριό βραβευμένο με γαλάζια σημαία για τα καταγάλανα νερά του. Θα βρείτε αρκετά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχεία μέσα αλλά και στην γύρο περιοχή του χωριού. Αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, η οποία χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Σε κοντινή απόσταση, 10 χλμ περίπου με το αυτοκίνητο, μπορείτε να απολαύσετε ένα σπα μασάζ και να χαλαρώσετε στα Ιαματικά Νερά της Αγίας Παρασκευής, όπου μπορείτε να απολαύσετε υπηρεσίες υγείας και ευεξίας. Η Νέα Σκιώνη ενδεικνύεται για χαλαρές διακοπές Όλο τον Χρόνο λόγο των  Ιαματικών Λουτρών και του φυσικού τοπίου της για ζευγάρια και για οικογένειες.

Μείναμε στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα Blue Block Appartments, τοποθετημένα κοντά στο κέντρο του χωριού. Είναι εύκολα προσβάσιμα με το αυτοκίνητο, είναι καλαίσθητα, πεντακάθαρα και ευρύχωρα διαμερίσματα με θέα τη θάλασσα και απόσταση αναπνοής από το κέντρο. Ιδανικά για ζευγάρια και οικογένειες με φιλόξενους ιδιοκτήτες που λατρεύουν να σας χαρίσουν μια ευχάριστη διαμονή. Για εσάς που δεν ξέρετε που να αφήσετε το σκυλάκι σας, καλά θα κάνετε  να το πάρετε μαζί σας, μιας και στο συγκρότημα είναι καλοδεχούμενα να κάνουν διακοπές μαζί σας.

Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Νέα Σκίωνη

Translate »