Χανιώτη – Ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός

Χανιώτη – Ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός

Η Χανιώτη βρίσκεται περίπου 80 χλμ από την Θεσσαλονίκη, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Είναι ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός και το χωριό είναι χτισμένο στο παραθαλάσσιο μέρος της ανατολικής πλευράς της Κασσάνδρας. Λέγεται, ότι το όνομα του το πήρε από τον πρώτο κάτοικο του χωριού, ο οποίος καταγόταν από τα Χανιά της Κρήτης.

Στο χωριό θα βρείτε μια πληθώρα από ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχεία όλων των αστέρων για να απολαύσετε ξέγνοιαστες διακοπές σε έναν προορισμό που τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από ζωή. Γύρο από την κεντρική πλατεία υπάρχουν πολλές ταβέρνες και εστιατόρια που φτάνουν σχεδόν μέχρι την θάλασσα και στα πλακόστρωτα σοκάκια, καταστήματα με ρούχα, κοσμήματα και σουβενίρ.

Στην δεύτερη πλατεία μετά την εκκλησία που βρίσκετε παράλληλα με την θάλασσα, υπάρχουν εκτός από εστιατόρια, ταβέρνες και διάσημα beach bars, πολλές καφετέριες και μπαρ όπου η διασκέδαση διαρκεί ως τις πρωινές ώρες. Τα αγαπημένα μας παραθαλάσσια στέκια είναι το “Ελληνικόν”, ο “Ζίκας” και ο “Βακάλης” όπως και το “Restobar”.

Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη με τιρκουάζ νερά και η παραλία είναι οργανωμένη και αμμώδες. Σε όλο το μήκος της θα βρείτε beach bars, θαλάσσια σπορ και φρεσκότατους λουκουμάδες. Το παραλιακό μέτωπο φτάνει ως το χωριό Πευκοχώρι και είναι ιδανικό για παραλιακές βόλτες στην αμμουδιά. Η Χανιώτη είναι από τα πιο δημοφιλή χωριά της Κασσάνδρας και ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να απολαύσουν χαλαρές διακοπές την ημέρα αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή τα βράδια.

Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Χανιώτη

Translate »