Φούρκα – Ένα γραφικό χωριό με παραθαλάσσιο οικισμό

Φούρκα – Ένα γραφικό χωριό με παραθαλάσσιο οικισμό

Στην δυτική πλευρά της Κασσάνδρας δεσπόζει ένα γραφικό χωριουδάκι, η Φούρκα. Βρίσκεται περίπου 90 χλμ από την Θεσσαλονίκη και μετά την Σίβηρη. Ένα χιλιόμετρο περίπου έξω από το χωριό, αξίζει να κάνετε μια στάση, για να βγάλετε εντυπωσιακές φωτογραφίες από το απέραντο γαλάζιο με θέα προς την Σκάλα Φούρκας.

Το χωριό χωρίζεται σε δύο μέρη. Ο παλιός οικισμός βρίσκεται από την πάνω μεριά του κεντρικού δρόμου, στρίβοντας από το φανάρι αριστερά. Θα περάσετε μέσα από πυκνό πευκόδασος και στενά δρομάκια με πέτρινα σπιτάκια που θυμίζουν μια άλλη εποχή. Οι μικρές παραδοσιακές χασαποταβέρνες είναι το μασκότ του χωριού στην μικρή πλατεία του.

Κάτω από το φανάρι στον κεντρικό δρόμο στρίψτε δεξιά για να φτάσετε στον παραθαλάσσιο οικισμό την Σκάλα Φούρκας. Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και μικρά ξενοδοχεία. Στην πλατεία υπάρχουν πολλές ταβέρνες. εστιατόρια, καφετέριες, σούπερ μάρκετ και φούρνοι. Κάποια εστιατόρια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ανοιχτά όλο το 24ωρο. Αξίζει επίσης μια επίσκεψη στα ξωκλήσια του χωριού.

Η Σκάλα Φούρκας κατακλύζεται το καλοκαίρι από Έλληνες και ξένους τουρίστες που απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην καταγάλανη και πεντακάθαρη θάλασσα με την φαρδιά, χρυσή και οργανωμένη αμμουδιά. Εμάς, οι ομάδα του Tinkano, μας αρέσει ιδιαίτερα να βουτάμε στα νερά του πιο ξακουστού Beach Bar της περιοχής, το “Babewatch” το οποίο βρίσκετε όπως κατεβαίνουμε από το κεντρικό φανάρι στην πλατεία, αριστερά και πίσω από το αγαπημένο μας περίπτερο το οποίο το έχουν καλόψυχοι και φιλόζωοι άνθρωποι.

Απολαύστε το καφεδάκι σας με ελληνική και ξένη μουσική, κάντε water sports και χαλαρώστε με θέα τα “babes” του καλοκαιριού ως ότου δύσει ο ήλιος. Λέγεται, ότι στη Φούρκα δύει ίσως το καλύτερο ηλιοβασίλεμα της Χαλκιδικής….

Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Φούρκα

Translate »