Αγαπημένες δραστηριότητες στην Χαλκιδική

Αγαπημένες δραστηριότητες στην Χαλκιδική

Τα πιο μεγάλα must του καλοκαιριού στην Χαλκιδική είναι παν’ απ’ όλα να απολαύσετε το μπάνιο σας σε μια από τις όμορφες παραλίες αυτού του τόπου. Αν θέλετε να γνωρίσετε τις πιο φημισμένες δραστηριότητες, οι παρακάτω είναι κάποιες από αυτές….

Mount Athos Cruise – Αν είστε Έλληνας η ξένος τουρίστας και έρχεστε για πρώτη φορά στην Χαλκιδική, το μεγαλύτερο must είναι να γνωρίστε το Άγιο Όρος με τα περίφημα μοναστήρια του. Ο μόνος τρόπος να το επισκεφτείτε είναι με τις κρουαζιέρες Mount Athos από τον Όρμο Παναγίας της Σιθωνίας ή το λιμανάκι της Ουρανούπολης.

Blue Lagoon Cruise – Τι πιο όμορφο από μια μονοήμερη εκδρομή στην Καραϊβική της Χαλκιδικής. Η μπλε λιμνοθάλασσα στην περιοχή των Δρένια και τις Αμμουλιανής θα σας μαγέψουν με το απέραντο γαλάζιο που το κατακλύζει.

Jeep Safari – Κασσάνδρα ή Σιθωνία – Αν θέλετε να γνωρίστε την Χαλκιδική μέσα από μια διαφορετική πανοραμική οπτική, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μια Off Road Διαδρομή. Μέσα από καταπράσινα τοπία, γνωρίστε τα κρυμμένα μυστικά της Χερσονήσου και απολαύστε τις μυρωδιές από τα άγρια βότανα της φύσης. Η πανοραμική θέα με φόντο τα πόδια της Χαλκιδικής θα σας συναρπάσει.

Πευκοχώρι – Παραλιακός Πεζόδρομος – ίσως ο πιο κοσμοπολίτικος παραλιακός πεζόδρομος της Χαλκιδικής. Τους καλοκαιρινούς μήνες κατακλύζεται απο τουρίστες που απολαμβάνουν την βόλτα τους με θέα την Σιθωνία. Είναι γεμάτος από ταβέρνες, εστιατόρια, γυράδικα, καταστήματα, souvenir shops, κρεπερί, παγωτατζίδικα, ένα μικρό Λούνα Πάρκ και πολλά μπαράκια για να κάνουν τις ημέρες αλλά και τα βράδια σας αξέχαστα.

Toroneos Cruise – Και αν είστε στο Πευκοχώρι, θα δείτε στην προβλήτα του παραλιακού δρόμου, τα καραβάκια του Τορονέου που σας προσκαλούν να περάσετε μια αξέχαστη ημέρα σαλπάροντας και βουτώντας στα κρυστάλλινα νερά των μικρών νησιών της Σιθωνίας, Κέλυφος και Σπαλαθρονίσια.

Ψαροταβέρνες – Το καλύτερο ψαράκι το απολαμβάνετε καλύτερα με θέα την θάλασσα. Και αν έρθετε στην Χαλκιδική ένα από τα must του καλοκαιριού είναι να γευτείτε τα φρεσκότατα ψαράκια και θαλασσινά αυτού του τόπου.

Night Clubs Kallithea – Ένας από τους κυριότερους λόγους που η νεολαία έρχεται από την Θεσσαλονίκη στην Χαλκιδική έστω και αυθημερόν, είναι για να διασκεδάσει στα πολλά Night Clubs της Καλλιθέας. Must του καλοκαιριού για όσους θέλουν ξέφρενα βράδια με ελληνική ή ξένη μουσική ως τις πρωινές ώρες. Η Καλλιθέα είναι το χωριό το οποίο πραγματικά δεν κοιμάται ποτέ…

Afytos by Night – Χαλαρές βόλτες σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα χωριά της Κασσάνδρας είναι η Άφυτος. Κατακλύζεται όλη την ημέρα από τουρίστες που απολαμβάνουν τα ψώνια τους στα πέτρινα σοκάκια του χωριού. Τα βράδια όμως που λειτουργούν τα μπαράκια με live μουσική και καραοκε bars, η Άφυτος είναι ένα νυχτερινό highlight για χαλαρά οικογενειακά αλλά και ρομαντικά βράδια.

Festival Κασσάνδρας στην Σίβηρη – Κάθε χρόνο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, το ανοιχτό Αμφιθέατρο στην Σίβηρη, ανοίγει τις πύλες του, για να σας χαρίσει αξέχαστα μουσικά βράδια με γνωστούς καλλιτέχνες της λαϊκής και ποπ μουσικής.

 

Translate »