Σίβηρη – Ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό με ρηχά νερά

Σίβηρη – Ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό με ρηχά νερά

Η Σίβηρη είναι ένα μικρό χωριουδάκι στην δυτική πλευρά της Κασσάνδρας. Απέχει μόλις 90 χλμ από την Θεσσαλονίκη και φημίζεται για την απέραντη αμμουδιά και τις παραδοσιακές ταβέρνες με φρεσκότατα θαλασσινά. Θα φτάσετε εκεί πηγαίνοντας από το χωριό Καλλιθέα προς το Ποσείδι. Στην είσοδο του χωριού θα δείτε το μεγάλο Σούπερ Μάρκετ Μασούτης και θα στρίψετε κατευθείαν δεξιά μέσα στο χωριό.

Θα βρείτε μια πληθώρα από μικρά ξενοδοχεία και αρκετά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Τα γαλαζοπράσινα νερά είναι καθαρά και ρηχά, το τοπίο είναι ήσυχο με λίγες καλές ταβέρνες, καφετέριες, εστιατόρια, πιτσαρίες, φούρνους, καταστήματα, και αρκετά beach bars.

Κάθε χρόνο, τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, διοργανώνεται στο ανοιχτό Αμφιθέατρο της Σίβηρης, το Φεστιβάλ της Κασσάνδρας. Φιλοξενεί εκδηλώσεις με λαϊκή και ποπ μουσική με γνωστούς καλλιτέχνες . Μακριά από τον κεντρικό δρόμο της Κασσάνδρας, στον παραθαλάσσιο δρόμο δεξιά και αριστερά του χωριού, αξίζει να περπατήσετε μέσα από πυκνό πευκοδάσος με θέα προς το απέραντο γαλάζιο. Ο παραλιακός δρόμος με τα φωτεινά φαναράκια το βράδυ είναι ιδανικός για βραδυνές βόλτες δίπλα στο κύμα.

Ανεβείτε πάνω στην μικρή γέφυρα και απολαύστε την θέα στο ποταμάκι που κυλάει μέσα από το χωριό και καταλήγει σε μια μικρή λίμνη δίπλα στην θάλασσα. Στο ποταμάκι αυτό κολυμπούν αμέριμνα βατραχάκια, πάπιες και λευκές χήνες. Ένα μοναδικό τοπίο με φόντο το απέραντο γαλάζιο.

Για εσάς που θέλετε χαλαρά πρωινά δίπλα στην θάλασσα αλλά περισσότερη διασκέδαση το βράδυ, η Καλλιθέα, το χωριό με την πιο έντονη νυχτερινή ζωή της Χαλκιδικής, απέχει μόλις 9 χλμ από την Σίβηρη.

Αξίζει να επισκεφτείτε και την περιοχή Ελάνι με της πολυτελείς βίλες κοντά στην θάλασσα και μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο που θυμίζει κάτι από παράδεισο… Όλα αυτά κάνουν την Σίβηρη ιδανικό μέρος για χαλαρές, οικογενειακές και ξέγνοιαστες διακοπές.

Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Σίβηρη

 

Translate »