Μικρή εκδρομή στους καταρράκτες της Έδεσσας

Μικρή εκδρομή στους καταρράκτες της Έδεσσας

Δυο ώρες περίπου από την Χαλκιδική βρίσκονται οι πιο διάσημοι καταρράκτες της βόρειας Ελλάδας, στην Έδεσσα. Ένα ταξίδι στη μαγεία του νερού. Αυτά τα μικρά «θαύματα» του Εδεσσαίου ποταμού έχουν τη δύναμη να σας μαγέψουν. Η Έδεσσα, βρίσκεται σε υψόμετρο 320 μέτρων. Είναι αναπτυσσόμενη πόλη της κεντρικής Μακεδονίας της Ελλάδας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και του Νομού Πέλλας και φημισμένη για τους καταρράκτες της.

Οι καταρράκτες της Έδεσσας έχουν το μοναδικό προνόμιο σε παγκόσμιο επίπεδο να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και μάλιστα να της έχουν δώσει και το όνομα. Έδεσσα η πόλη των νερών. Βρίσκονται στην άκρη βράχου σε ένα μοναδικό γεωπάρκο σμιλεμένο από το νερό που λέγεται ‘φρύδι της πόλης’ με 11 καταρράκτες.

Οι δύο είναι μεγάλοι, ορατοί, επισκέψιμοι και προσφέρουν μοναδική ατμόσφαιρα της δύναμης της φύσης δημιουργώντας τον μύθο της υδάτινης πολιτείας.

Χώροι πολιτισμού, φύσης & αναψυχής βρίσκουν την τέλεια τοποθεσία στο χώρο των Καταρρακτών. Στην περιοχή βρίσκεται το Κέντρο Πληροφόρησης, το Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας, Μνημεία Μακεδονικής αρχιτεκτονικής, Νερόμυλοι και Υδροκίνητα Εργοστάσια, παραδοσιακές κατοικίες, σημαντικές βυζαντινές εκκλησίες και πεζόδρομοι με μονοπάτια που οδηγούν τους επισκέπτες και τους κατοίκους της πόλης.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος με σκαλοπάτια που οδηγούν σε διάφορα σημεία θέας ακόμη & κάτω από τον Καταρράκτες. Ο ιονισμένος αέρας από την δύναμη του νερού που χτυπά στα βράχια κάνει πολύ καλό στην υγεία για αυτό και πολλοί επισκέπτες στέκουν αρκετή ώρα μπροστά στο θέαμα ενώ από την ακτίνες του ηλίου πολύ συχνά δημιουργείται το ουράνιο τόξο.

Κάθε βράδυ οι Καταρράκτες φωταγωγούνται και προσφέρουν μοναδικές εικόνες. Στην υπέροχη φύση της Μακεδονίας, ανάμεσα στα αιωνόβια πλατάνια, στο καταπράσινο πάρκο, δεσπόζει ο διάσημος Κάρανος: το νερό πέφτει από τα 70 μέτρα, δημιουργώντας «μαγικά» σύννεφα υδρατμών.

Το βράδυ ο Κάρανος φωτίζεται και εσείς μένετε εκστατικός μπροστά του, να τον κοιτάτε μέχρι να ανακαλύψετε τη νεράιδα που εμφανίζεται στα νερά του. Ανακαλύψτε τη Βόρειο Ελλάδα με ένα ταξίδι που ξεχειλίζει μαγεία!

Σε αυτή την πόλη της Μακεδονίας, με τους καταρράκτες, τις γειτονιές και τους ζεστούς ανθρώπους, ζήσε και εσύ το δικό σου νεραϊδοπαραμύθι χαλαρόνοντας με καλό κρασί και φαγητό στην διάσημη ταβέρνα ΗΡΘΑ & ΕΔΕΣΣΑ πριν επιστρέψεις πίσω για την όμορφη Χαλκιδική.

Translate »