Πολύχρονο – Ένας δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός

Πολύχρονο – Ένας δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός

Περίπου 100 χλμ από την Θεσσαλονίκη, πηγαίνοντας προς την Κασσάνδρα, και πέντε χλμ από την Κρυοπηγή,  θα συναντήσετε στα μέσα της χερσονήσου ένα χωριό που σφύζει από κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες, το Πολύχρονο.

Αμέτρητα εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, ΑΤΜ, φαρμακείο, ιατρείο, beach bars και πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες, κάνουν το Πολύχρονο έναν ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Στα σοκάκια του χωριού θα βρείτε πολλά καταστήματα, εστιατόρια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχεία για όλα τα γούστα.

Στο παραλιακό πεζόδρομο απολαύστε τις βραδυνές σας βόλτες δίπλα στο κύμα, πίνοντας το ποτό σας ή γευματίζοντας στις πολλές και καλές ψαροταβέρνες του χωριού. Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν την φαρδιά αμμώδες παραλία με τα καταγάλανα τιρκουάζ νερά της.

Έχει μήκος πάνω από πέντε χλμ και το καλύτερο σημείο της είναι αυτό ακριβός μπροστά στο παραλιακό πεζόδρομο του χωριού με την χρυσαφένια αμμουδιά και τα πεντακάθαρα νερά. Θα βρείτε πολλά beach bar και θαλάσσια σπορ, jet ski, ενοικίαση σκαφών και πολλά άλλα σε όλο το μήκος της.

Σήμα κατατεθέν του χωριού, για όσους θέλουν να γευματίσουν καλά εδέσματα σε οικονομικές τιμές, είναι το εστιατόριο Doctor of Hunger, το οποίο το επισκεπτόμαστε συχνά σε όποιο χωριό της Κασσάνδρας και να απολαμβάνουμε τις διακοπές μας.

Η ιστορία του χωριού αναφέρετε από τον Ηρόδοτο ως αρχαία πόλη της Νεάπολης, μια αποικία της αρχαίας Μένδης. Στον λοφίσκο της Ακρόπολης βρίσκετε η αρχαία πόλη και το λαογραφικό μουσείο .

Από τον κεντρικό δρόμο πριν φτάσετε στο Πολύχρονο υπάρχει ένας δρόμος που σας καθοδηγεί μέσα από την καρδιά της Κασσάνδρας προς τις απέναντι όχθες του χωριού Φούρκα. Η πανοραμική θέα προς την Χαλκιδική μέσα από το καταπράσινο ειδυλλιακό τοπίο είναι απλά μοναδική.

Το Πολύχρονο είναι ένας ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές και για όσους λατρεύουν τις χαλαρές βόλτες με θέα το ηλιοβασίλεμα.

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας και φυσιολατρίας  ιδανικό μέρος είναι η λίμνη Μαβρόμπαρα με τις χελώνες, την οποία θα βρείτε πηγαίνοντας περίπου 3 χλμ δεξιά από τον κεντρικό δρόμο προς το κέντρο της Κασσάνδρας.

 

Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στο Πολύχρονο

 

Translate »