Μαυρόμπαρα– Η λίμνη της Κασσάνδρας με τις χελώνες

Μαυρόμπαρα– Η λίμνη της Κασσάνδρας με τις χελώνες

Αν σας αρέσουν οι πεζοπορίες και η εξερεύνηση του πράσινου τοπίου της Χαλκιδικής, τότε καλά θα κάνετε να γνωρίσετε την μικρή λίμνη Μαυρόπμαρα, σε υψόμετρο περίπου 200μ. Βρίσκεται περίπου 3 χλμ από το Πολύχρονο της Κασσάνδρας πηγαίνοντας προς το κέντρο της.

Καθώς πηγαίνετε προς το Πολύχρονο θα δείτε μια πινακίδα που σας κατευθύνει προς αυτήν.

Η λίμνη με τις χελώνες και τα χρυσοψαράκια παρουσιάζει οικολογικό ενδιαφέρον και την επισκέπτονται πολλοί τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Είναι ένας υδροβιότοπος απαράμιλλης ομορφιάς μέσα σ’ ένα καταπράσινο τοπίο περιτριγυρισμένο από πεύκα και άλλα είδη φυτών.

Μέσα στην λίμνη κολυμπούν τρία σπάνια είδη χελώνας οι οποίες προστατεύονται για να διατηρήσουν την άγρια χλωρίδα και πανίδα. Είναι μικρή σε μήκος και το όνομα της το πήρε από το χρώμα της, που είναι αρκετά σκούρο.

Μπορείτε να την επισκεφτείτε είτε με τα πόδια κάνοντας πεζοπορία, με το όχημα σας ή με οργανωμένες εκδρομές που σας ξεναγούν προς αυτήν.

Λένε ότι ξεπερνά τα δέκα μέτρα σε βάθος και ότι αν ρίξεις κάτι μέσα, λόγο της ροής της, θα φτάσει ως τις απέναντι όχθες, στα παράλια του Ολύμπου.

Translate »