Πευκοχώρι – Το πιο κοσμοπολίτικο χωριό της Κασσάνδρας

Πευκοχώρι – Το πιο κοσμοπολίτικο χωριό της Κασσάνδρας

Μιάμιση περίπου ώρα από την Θεσσαλονίκη και πηγαίνοντας προς το νοτιοανατολικό τμήμα της Κασσάνδρας, συναντάτε το Πευκοχώρι ή όπως έμεινε η ονομασία του από παλιά, την Καψόχωρα.

Είναι ένα μεγάλο παραλιακό χωριό με αμμώδες παραλία και καταγάλανα καθαρά νερά με αρκετούς μόνιμους κατοίκους.

Τους καλοκαιρινούς μήνες κατακλύζεται από Έλληνες και ξένους τουρίστες. Το Πευκοχώρι το καλοκαίρι έχει ίσως τον περισσότερο τουρισμό. Είναι κτισμένο παραλιακά και επεκτείνεται προς το κέντρο της Κασσάνδρας στο πευκόφυτο δάσος από το οποίο πήρε και την ονομασία του.

Ανάμεσα στα σοκάκια του χωριού μέχρι και τον παραλιακό του δρόμο, συναντάτε αμέτρητα καταστήματα τουριστικών ειδών, φαρμακεία, ένα ταχυδρομείο, ΑΤΜ, εστιατόρια, πιτσαρίες, σχολεία και ιατρεία που λειτουργούν στο χωριό όλο τον χρόνο.

Κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια παραμένουν επίσης ανοιχτά και μετά την καλοκαιρινή σαιζόν. Πολλές παραδοσιακές και καλές ταβέρνες, ένα λούνα παρκ για τους μικρούς μας φίλους, souvenir shops και πολλά μπαρ στον παραλιακό πεζόδρομο περίπου ενός χλμ, θα κάνουν τις διακοπές αξέχαστες για μικρούς και μεγάλους.

Το Πευκοχώρι είναι ο ιδανικός προορισμός για όλους αλλά και για όλο τον χρόνο αν κάποιος θέλει να επισκεφτεί την Χαλκιδική και τους χειμερινούς μήνες για να εξερευνήσει την φύση και την μαγεία της Κασσάνδρας.

Αξίζει να δοκιμάσετε τα φρέσκα ψαράκια της Fishalidas, του Βακάλη, τα εδέσματα και τις νοστιμιές του Βλάχου και της Κληματαριάς όπως και την ακαταμάχητη γεύση της Pizza Capri. Είναι τα αγαπημένα μας στέκια για καλό φαγητό σε προσιτές τιμές.

Στον παραλιακό δρόμο του χωριού θα συναντήσετε τα καραβάκια του Τορονέου, τα οποία σαλπάρουν καθημερινά προς τα νησάκια και τις παραλίες της Σιθωνίας, Κέλυφος, Σπαλαθρονίσια, Τορώνη και το Πόρτο Κουφό για να απολαύσετε μια ημερήσια εκδρομή στα κρυστάλλινα νερά του Τοροναίου Κόλπου.

Πηγαίνοντας προς το Παλιούρι, είτε με τα πόδια ή με όχημα, περίπου 3 χλμ έξω από το χωριό, στρίψτε αριστερά προς την περιοχή του Γλαρόκαβου με το κρυμμένο λιμανάκι και την φυσική πισίνα του.

Σε έκταση 5 χλμ από το Πευκοχώρι θα βρείτε περίπου 10 beach bars το ένα σχεδόν δίπλα στο άλλο, όπως το Season – (πρώην Κουρσάρος), Cabana, Umbrellas, Golden Beach, Summer Time και πολλά άλλα, να επεκτείνονται ως την περιοχή του Χρούσσου στο χωριό Παλιούρι, και του οποίου τα νερά, μαζί με της Καλλιθέας, είναι ίσως τα καλύτερα και καθαρότερα ρηχά νερά της Κασσάνδρας.

Τους καλοκαιρινούς μήνες καλό είναι να πηγαίνετε νωρίς για να βρείτε κάποια ξαπλώστρα, διότι πολλοί Έλληνες και ξένοι τουρίστες κατεβαίνουν εδώ από όλη την Χαλκιδική για να κάνουν μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά της περιοχής.

Αμέτρητα ενοικιαζόμενα δωμάτια, πολυτελής βίλες και ξενοδοχεία όλον τον αστέρων, σας περιμένουν να ανακαλύψετε το Πευκοχώρι και τις γύρο περιοχές με τις αμμώδες παραλίες κρυμμένες σε μικρούς κολπίσκους.

Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες με πολλές ανέσεις είναι το Alia Palace, Flegra Palace, Blue Carpet, Anna Maria Paradise, Atrium Hotel, Philoxenia και το Port Marina.

Το χωριό αυτό θα σας μαγέψει με την ομορφιά του. Θα θέλετε να έρχεστε ξανά και ξανά.

 

Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στο Πευκοχώρι

Translate »