Νέα Ποτίδαια – Χαλαρές διακοπές δίπλα στο κύμα

Νέα Ποτίδαια – Χαλαρές διακοπές δίπλα στο κύμα

Η Νέα Ποτίδαια απέχει περίπου 65 χλμ με το αυτοκίνητο από την Θεσσαλονίκη. Το κυριότερο αξιοθέατο είναι η διώρυγα της, η οποία ενώνεται από την γέφυρα της Ποτίδαιας με την Κασσάνδρα και είναι το πρώτο παραθαλάσσιο χωριό της με μια μεγάλης έκτασης παραλίας και πεντακάθαρα νερά. Την Νέα Ποτίδαια την βρέχει η θάλασσα και από τις δυο πλευρές.

Από την δυτική πλευρά με θεά προς το Όλυμπο, στην περιοχή Πόρτες, 2 χλμ πριν περάσετε την διώρυγα, θα βρείτε την οργανωμένη παραλία με γαλάζια και πεντακάθαρα νερά, λίγα βράχια αλλά με πολλές μεγάλες, πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες πολλών αστέρων με όλες τις ανέσεις, όπως το Istion Club, Portes Beach, Portes Lithos, Potidea Palace και το Pomegranate Wellness & Spa.

Από την ανατολική πλευρά του χωριού με θέα προς την Σιθωνία, η παραλία είναι αμμώδες με πολλά οργανωμένα beach bar, θαλάσσια σπορ και water park. Θα βρείτε μερικά μικρά ξενοδοχεία και αρκετά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα μέσα στο χωριό αλλά και μπροστά στην θάλασσα.

Τις βραδινές ώρες, στον παραλιακό δρόμο του χωριού, απολαύστε το πότο σας σε ένα από τα νυχτερινά μπαρ με θεά προς την Σιθωνία, η γευτείτε φρεσκότατα ψαράκια στις παραδοσιακές ταβέρνες του.

Ένα μικρό λούνα παρκ περιμένει τους μικρούς μας φίλους την καλοκαιρινή περίοδο.

Στην παραλία της Ποτίδαιας, η οποία φτάνει έως και τα 2 χλμ, θα βρείτε εστιατόρια, ταβέρνες και beach bars σχεδόν σε όλο το μήκος της. Το καλοκαίρι σφύζει από ζωή από Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Περπατώντας παραλιακά προς τον Άγιο Μάμα, θα μπορέσετε να δείτε και να φωτογραφίσετε τα Φλαμίνγκο στον υδροβιότοπο της περιοχής.

Η Νέα Ποτίδαια είναι ένας ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές αλλά και για ζευγάρια που θέλουν να απολαύσουν αξέχαστα ρομαντικά βράδια κάτω από το σεληνόφωτος.

Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Νέα Ποτίδαια

Translate »