Ιερισσός – Βόλτα στην μεγαλύτερη παραλία της Χαλκιδικής

Ιερισσός – Βόλτα στην μεγαλύτερη παραλία της Χαλκιδικής

Στην ανατολική πλευρά της Χαλκιδικής, στον Δήμος Αριστοτέλη, δεσπόζει ένα όμορφο παραλιακό χωριό, η Ιερισσός. Έχει την μεγαλύτερη σε έκταση παραλία της Χαλκιδικής, απέχει μόλις 100 χλμ από την Θεσσαλονίκη και έχει πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά.

Η Ιερισσός κατοικείται από προϊστορικούς χρόνους, όπου στην θέση της υπήρχε η αρχαία Άκανθος, μια σπουδαία μακεδονική πόλη.
Δεξιά από το κεντρικό φανάρι πηγαίνοντας προς τα Νέα Ρόδα μπορείτε να επισκεφτείτε τα αρχαία ευρήματα της αρχαίας Ακάνθου και να κάνετε μια βόλτα στο λιμάνι του χωριού.

Αξίζει να ανάψετε ένα κεράκι στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο κέντρο του χωριού, να γευματίσετε στα εστιατόρια και στις ταβέρνες του, να δείτε τον Πύργο της Κρούνας και να ανακαλύψετε την περιοχή του Καρνάγιου πηγαίνοντας προς τα Νέα Ρόδα, που είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της κληρονομιάς της Ιερισσού.

Στο κέντρο του χωριού μπορείτε να επισκεφτείτε το Κέντρο Πολιτισμού όπου υπάρχουν θρησκευτικά αντικείμενα μεγάλης αξίας και μπορείτε να απολαύσετε ένα οδοιπορικό στο Άγιο Όρος με ειδικά γυαλιά.

Μια βόλτα στα καρνάγια θα σας γυρίσει πίσω στη ιστορία, όπου οι παλιοί Ιερισσιώτες θα σας διηγηθούν τις ιστορίες τον καραβομαραγκών.
Αριστερά κάτω από τα κεντρικά φανάρια, θα βρείτε μια μεγάλη αμμώδες παραλία με τιρκουάζ νερά, την οργανωμένη Παραλία Κακούδια. Δεν έχει ψιλή άμμο και έτσι δεν κολλάει στο δέρμα.

Πληθώρα ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων όπως και 2 camping, θα καλύψουν τα γούστα από όποιον την επισκεφτεί την Ιερισσό. Είναι ένα ιδανικό μέρος για χαλαρές διακοπές με πανέμορφα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα δίπλα στο κύμα.

Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Ιερισσό

Translate »