Νικήτη – Το χωριό των γεύσεων και της χαλάρωσης

Νικήτη – Το χωριό των γεύσεων και της χαλάρωσης

Το πρώτο χωριό στους πρόποδες της Σιθωνίας και πολύ τουριστικό. Απέχει μόλις 100 χλμ από την Θεσσαλονίκη και την τελευταία 20ετία έχουν χτιστεί πολλά σπίτια και ξενοδοχεία. Αν και τουριστικό μέρος, αρκετός κόσμος ζει εδώ και τον χειμώνα.

Η Νικήτη φημίζεται για την παραγωγή ελαιολάδου και μελιού. Θα βρείτε παντού καταστήματα με τα παραδοσιακά προϊόντα της.

Στον κεντρικό δρόμο θα βρείτε εστιατόρια, καταστήματα, φαρμακεία, ιατρεία και τράπεζες. Από τον κεντρικό φανάρι δεξιά προς την θάλασσα, βρίσκεται το τουριστικό μέρος της περιοχής. Εδώ υπάρχουν πολλά καταλύματα για όλα τα γούστα, αμέτρητες ταβέρνες και εστιατόρια, καφετέριες, νυχτερινά μπαρ και beach bars.

Μοναδικές οι βραδινές βόλτες στον παραλιακό πεζόδρομο τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου κατακλύζετε ολόκληρο το χωριό από Έλληνες και ξένους τουρίστες. Παντού μυρωδιές από φρέσκοψημένο ψαράκι, μουσική από τα εστιατόρια και τα μπαρ, είναι σαν να συνδυάζετε την καλοπέραση με την χαλάρωση αγναντεύοντας το ηλιοβασίλεμα.

Ήδη πριν φτάσετε στο χωριό θα δείτε από τα δεξιά σας μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Το ίδιο ισχύει και βαίνοντας από την Νικήτη. Πολύ καλά και φημισμένα ξενοδοχεία είναι το Danai Beach Resort, το Porfi Beach, το Geranion Village και το Lilly Ann Village.

Πάνω από τον κεντρικό δρόμο μπορείτε να επισκεφτείτε την Παλιά Νικήτη, το παραδοσιακό μέρος του χωριού με τα πέτρινα σπιτάκια. Έχουν βρεθεί στην περιοχή παλιά παλαιοντολογικά ευρήματα. Κάθε Παρασκευή γίνεται, στο κέντρο προς την παλιά Νικήτη, η λαϊκή του χωριού, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε παραδοσιακά προϊόντα.

Στο λιμανάκι μπορείτε να ενοικιάστε βαρκούλες και ταχύπλοα η να κάνετε ιστιοπλοΐα στον Τορονέο Κόλπο. Μια αξέχαστη εμπειρία περιμένει τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν την μαγεία του βυθού με το υποβρύχιο ΝΕΜΟ.

Η παραλία είναι αμμώδες με καθαρά νερά. Είναι οργανωμένη σε όλο το μήκος της και έχει πολλά beach bar. Φεύγοντας από το χωριό με προορισμό προς τον Νέο Μαρμαρά σε απόσταση 2 με 3 χλμ βρίσκονται οι ωραιότερες παραλίες της περιοχής.
Η παραλία του Αι Γιάννη και η παράλια Καλογριά με τις χρυσαφένιες αμμουδιές τους και τα τιρκουαζ νερά που θυμίζουν ένα εξωτικό τοπίο με απαράμιλλη ομορφιά. Η Νικητή είναι ένας ιδανικός προορισμός για όλους και για όλα τα γούστα.

Κρουαζιέρα με Καταμαράν

Ιστιοπλοΐα στην Νικήτη

Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Νικήτη

Translate »