Νέος Μαρμαράς – Το κοσμοπολίτικο διαμάντι της Σιθωνίας

Νέος Μαρμαράς – Το κοσμοπολίτικο διαμάντι της Σιθωνίας

Ο Νέος Μαρμαράς είναι η πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο σε έκταση χωριό της Σιθωνίας. Ίσως και το πιο κοσμοπολίτικο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ιδρύθηκε το 1925 περίπου από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας της περιοχής του Μαρμαρά.

Είναι κτισμένος αμφιθεατρικά πάνω σε τρεις λόφους, δίπλα στο όρος Ίταμος. Έχει ωραία θεά προς την Κασσάνδρα και το Νησάκι Κέλυφος που μοιάζει με χελώνα μέσα στην θάλασσα.

Στα παραδοσιακά χτισμένα σοκάκια του χωριού με την ωραία θέα, θα βρείτε καταστήματα κοσμημάτων, γούνας και αναμνηστικών, αστυνομία, ταχυδρομεία, σχολεία, τράπεζες, φαρμακεία και ιατρεία. Κάθε Πέμπτη μπορείτε να προμηθευτείτε παραδοσιακά προϊόντα στην λαϊκή του χωριού κάτω στο λιμάνι.

Η μαρίνα του Πόρτο Καρράς και το λιμάνι του Νέου Μαρμαρά φιλοξενούν εκατοντάδες σκάφη όλο το χρόνο. Με θέα προς το λιμανάκι, μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και άλλα εδέσματα στις πολλές και παραδοσιακές ταβέρνες και στα εστιατόρια του χωριού.

Μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο και βουνά μπορείτε να απολαύστε ρομαντικούς περιπάτους, πεζοπορίες και να νοικιάστε ένα σκάφος ή όχημα για να εξερευνήσετε τους γύρο κολπίσκους με τα κρυστάλλινα νερά.

Μην ξεχάστε να επισκεφτείτε αριστερά προς το βουνό από τον κεντρικό δρόμο, το παραδοσιακό οικισμό Παρθενώνα με τα παραδοσιακά σπιτάκια και την πανοραμική θεά.

Παραδοσιακές ταβέρνες μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο σας περιμένουν να δείτε την πανοραμική θέα προς τον Τοροναίο Κόλπο και το αξέχαστο ηλιοβασίλεμα με θέα την Κασσάνδρα.

Στο παραλιακό μέτωπο 2 χλμ έξω από τον Νέο Μαρμαρά, βρίσκεται το 5* θέρετρο του Πόρτο Καρράς με δικό του Καζίνο και λιμανάκι και τα αμπέλια που βγάζουν το ομώνυμο κρασί.

Η παραλίες του χωριού είναι πεντακάθαρες με κρυστάλλινα νερά και για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ ένα must για εξορμήσεις το καλοκαίρι.

Αξίζει να επισκεφτείτε την παραλία Παράδεισος, να κολυμπήσετε στα ρηχά νερά της και να γευματίσετε στις παραδοσιακές ταβέρνες. Ιδιαίτερα αγαπητές παραλίες είναι επίσης η παραλία Αζάπικο και η παραλία Λαγόμαντρα 3 χλμ έξω από το χωριό.

Ολόκληρη η γύρο περιοχή όπως και μέσα στον οικισμό του Νέου Μαρμαρά, διαθέτει ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα για όλα τα γούστα.

Είναι ένας ιδανικός προορισμός για νέους και για οικογενειακές στιγμές διπλά στο κύμα.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η νυχτερινή διασκέδαση είναι έντονη. Πλωτά μπαρ σας περιμένουνε για ξέφρενα γλέντια στην καρδιά της Σιθωνίας.

Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στον Νέο Μαρμαρά

Translate »