Κρυοπηγή – Ηρεμία ανάμεσα στο Δάσος και την Θάλασσα

Κρυοπηγή – Ηρεμία ανάμεσα στο Δάσος και την Θάλασσα

Ακριβώς μετά την Καλλιθέα συναντάτε το χωριό Κρυοπηγή. Κτισμένο πάνω σε έναν λόφο γεμάτο πεύκα συνδυάζει άνετα διακοπές μέσα στην φύση και δίπλα στην θάλασσα.

Το παλιό της όνομα ήταν Παζαράκια και είχε πολύ λίγους κατοίκους.

Οι ντόπιοι του χωριού πιστεύουν ότι το όνομα αυτό προήρθε από την εποχή της τουρκοκρατίας όπου οι Τούρκοι παζάρευαν γυναικόπαιδα.

Αργότερα μετονομάστηκε σε Κρυοπηγή από την φυσική πηγή της κοινοτικής βρύσης του χωριού με το κρύο νερό. Η Κρυοπηγή απέχει περίπου 85 χλμ από την Θεσσαλονίκη και μόλις 5 χλμ από την κοσμοπολίτικη Καλλιθέα. Τους καλοκαιρινούς μήνες κατακλύζετε από Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Μέσα στο χωριό άλλα και στις γύρο περιοχές θα βρείτε μια πληθώρα από μεγάλες και μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα για όλα τα γούστα.

Η Κρυοπηγή είναι ένα γενικά ήρεμο χωριό με λίγες καλές και παραδοσιακές ταβέρνες, καφετερίες και εστιατόρια. Θα βρείτε μικρά Σούπερ Μάρκετ, φαρμακείο, ATM και καταστήματα με εποχιακά είδη.

Για να πάτε προς την θάλασσα θα πρέπει να κατεβείτε από το γυράδικο “Γυροπηγή” προς τα κάτω. Σε απόσταση περίπου 1,5 χλμ θα φτάσετε σε μια διακλάδωση.

Κατευθυνθείτε απλά ευθεία προς το “Aktaion”. Παρκάρετε όπου μπορείτε και απολαύστε το μπάνιο σας στο οργανωμένο αυτό beach bar σε ένα πευκόφυτο τοπίο με αμμώδες παραλία και κρυστάλλινα νερά.

Στην παραλία θα βρείτε θαλάσσια σπορ και μικρογεύματα για να απολαύσετε το μπάνιο σας όλη την ήμερα. Και όπως σχεδόν όλες η θάλασσες της Χαλκιδικής, έχει βραβευτεί και αυτή με γαλάζια σημαία.

Η Κρυοπηγή ενδεικνύεται περισσότερο για ήρεμες και οικογενειακές διακοπές δίπλα στο κύμα.

Εάν όμως θέλετε νυχτερινή ζωή, πολύ κοντά βρίσκονται τα νυχτερινά μαγαζιά της Καλλιθέας όπου μπορείτε να διασκεδάσετε μέχρι το πρωί.

Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματά  στην Κρυοπηγή

 

Translate »