Ποσσείδι – Η αμμόγλωσσα της Χαλκιδικής

Ποσσείδι – Η αμμόγλωσσα της Χαλκιδικής

Στην δυτική πλευρά της Χαλκιδικής, στο “πόδι” της Κασσάνδρας, δεσπόζει ένα μικρό παραλιακό χωριό μέσα στο πράσινο, με κρυστάλλινα νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές, το Ποσείδι, το οποίο πήρε το όνομα του από τον θεό Ποσειδώνα. Θα φτάσετε εκεί από τον κεντρικό δρόμο της Χερσονήσου στρίβοντας προς την πρωτεύουσα της Κασσάνδρας την Κασσάνδρεια και οδηγώντας προς τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής. Στην μέση της διαδρομής θα δείτε μια πινακίδα να σας στέλνει δεξιά προς το χωριό Ποσείδι, γνωστό για την διάσημη αλλόγλωσσα της Χαλκιδικής.

Σε αυτό το μικρό χωριό με τις λίγες παραδοσιακές ταβερνούλες, καφετέριες και beach bars, θα απολαύσετε χαλαρές οικογενειακές διακοπές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια άλλα και πολλών αστέρων ξενοδοχεία. Η τρεις παραλίες του είναι αμμώδες με πεντακάθαρα νερά, και τους καλοκαιρινούς μήνες έχει έντονη τουριστική κίνηση.

Μόλις φτάσετε στο χωριό ο δρόμος σας κατευθύνει είτε να στρίψετε αριστερά προς τις ταβερνούλες είτε δεξιά προς το 5αστερο ξενοδοχείο Possidi Holidays. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε από αυτήν την διακλάδωση, είναι να βρείτε να παρκάρετε κάπου εκεί γύρο και να ανακαλύψετε την περιοχή περπατώντας. Η Παραλία στα αριστερά σας, μπροστά από τις ταβερνούλες και καφετέριες, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα μικρά ξενοδοχεία είναι αμμώδες με λίγα βράχια και πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά.

Πηγαίνοντας δεξιά θα δείτε, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλούς τουρίστες να κάνουν τον μπάνιο τους σε μια μεγάλη παραλία η οποία καταλήγει στην αμμόγλωσσα του Ποσειδιού και συνεχίζει προς την τρίτη παραλία της περιοχής, τα Αιγαιοπελαγίτικα, με τα πολλά beach bars και το μεγάλο 5στερο ξενοδοχείο Possidi Holidays με την χρυσαφένια άμμο και τα πεντακάθαρα νερά της. Απολαύστε τον καφέ σας ή το γεύμα σας αγναντεύοντας το βουνό Κίσαβος ο οποίος δεσπόζει πίσω από τον Όλυμπο.

Ιδιαίτερης σημασίας αξιοθέατα είναι ο Φάρος του Ποσειδιού και τα απομεινάρια του Ναού του Ποσειδώνα τα οποίο βρίσκονται μέσα στο πράσινο τοπίο πριν από την αμμόγλωσσα.

Για όσους λατρεύουν διακοπές μέσα στην φύση και το πράσινο τοπίο γύρο τους, μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους στο Camping Possidi. Το Camping απλώνεται σε έκταση 300.000 τ.μ. και διαθέτει οργανωμένες θέσεις με ατομικές παροχές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στην κάθε θέση. https://possidicamping.gr

Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στο Ποσσείδι

Translate »