Παραλίες γυμνιστών στην Χαλκιδική- Σιθωνία

Παραλίες γυμνιστών στην Χαλκιδική- Σιθωνία

Δύσκολο να βρείτε πλέον παραλίες για να κάνετε μπάνιο όπως σας έπλασε ο θεός. Κι όμως εδώ στην Χαλκιδική υπάρχουν…ακόμη! Ιδιαίτερα στο δεύτερο πόδι την Σιθωνία, το οποίο δεν έχει ακόμη την κοσμοπολίτικη φινέτσα της Κασσάνδρας. Το καλύτερο μπάνιο δεν το κάνετε μόνο χωρίς μαγιό, αλλά και αν τα νερά της θάλασσας είναι από τα καθαρότερα της Χαλκιδικής και η παραλία περιτριγυρίζεται από καταπράσινο τοπίο. Να αισθάνεστε σαν πρωτόπλαστος άνθρωπος σε παραδεισένιο τοπίο, σαν τον Αδάμ και την Εύα, για πολλούς μια ανεκτίμητη αξία.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΜΠΑ
Από τον επαρχιακό δρόμο του Πόρτο Κουφό προς την Σάρτη θα δείτε μια πινακίδα δεξιά προς την περιοχή της Αλιείας Α.Ε, γνωστό μέρος για το ψάρεμα της τσιπούρας. Αμέσως μόλις τρίψετε στην διακλάδωση θα πάτε αριστερά προς την μικρή ακόμα άγνωστη για πολλούς παραλία Μαμπά. Δεν είναι ακριβώς γνωστή παραλία γυμνιστών, αλλά ακριβώς για αυτό και επειδή σπάνια υπάρχει άνθρωπος τριγύρω, όσοι την ανακαλύπτουν βουτάν όπως τους έπλασε ο θεός στα καθαρά νερά της. Μαγευτική μικρή παραλία παραδεισένιου κάλους.

ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ
Το “χωριουδάκι των αλεπούδων” σε ένα καταπράσινο τοπίο με απέραντη θέα προς το Αιγαίο πέλαγος και τα τιρκουάζ, σμαραγδένια και βαθιά νερά του και την λευκή άμμο, είναι ένα από τα πιο όμορφα μικρά χωριουδάκια της Σιθωνίας. Τα λίγα βράχια αριστερά στην ακρογιαλιά ζωγραφίζουν ένα μαγευτικό τοπίο. Στην αριστερή πλευρά του χωριού υπάρχει μια τρίτη μικρή παραλία, αμμώδες με σμαραγδένια νερά. Δεν έχει πρόσβαση με το αυτοκίνητο και θα πρέπει να περπατήσετε μερικά μέτρα για να φτάσετε εκεί. Πρόσβαση θα βρείτε πάνω από τον λόφο του χωριού προς τ’ αριστερά.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΑΣΣΟΥ
Άγνωστη για τους περισσότερους η μικρή παραλία Πράσσου, ανάμεσα στην παραλία Τηγάνια στο Κριαρίτσι και την παραλία Κληματαριά κοντά στην Συκιά της Χαλκιδικής. Θα σας μαγέψει το μπάνιο με θέα το βουνό Άθως και την απέραντη θέα προς το τρίτο πόδι. Τα νερά της είναι σμαραγδένια, το τοπίο παραδεισένιο και η εμπειρία απλά μαγευτική.

Translate »