Θεσσαλονίκη – Η βασίλισσα του βορρά

Θεσσαλονίκη – Η βασίλισσα του βορρά

Μια βόλτα στο παραλιακό μέτωπο της πλανεύτρας Θεσσαλονίκης φτάνει για να αναπνεύσει κανείς την αύρα της πόλης, με έντονη την παρουσία τόσο της ιστορίας της όσο και του νεανικού και ξέγνοιαστου στυλ της σήμερα. Θεσσαλονίκη είναι οι άνθρωποι της, οι φοιτητές της. Απολαύστε μία βόλτα στην βασίλισσα του βορρά, στην νύμφη του Θερμαϊκού.

Η καρδιά της μεγαλύτερης και πιο ζωντανής παρέας της πόλης είναι αυτή της φοιτητικής. Στην περιοχή αυτή ζουν, διαβάζουν, τρώνε, πίνουν καφέ και ποτά, παίζουν τάβλι, χτυπάνε τατουάζ και βολτάρουν στην παραλιακό δρόμο της πόλης.

Στο κέντρο η Πλατεία Αριστοτέλους με τα πολυσύχναστα cafes, οι διάσημοι δρόμοι Τσιμισκή, Μητροπόλεως και Προξένου Κορομηλά με τις καλογυαλισμένες και μοντέρνες βιτρίνες τους, οι γοητευτικές αγορές Μοδιάνο, τα Λουλουδάδικα και το Καπάνι με τα χρώματα και τις μυρωδιές τους κυριαρχούν στα σοκάκια της πόλης.

Μπορεί να επισκεφθεί κανείς τα μοντέρνα μουσεία της και γκαλερί καθώς και το αρχαιολογικό και βυζαντινό μουσείο, που κατέχουν πολύ σημαντικά εκθέματα όπως Αρχαιολογικους χώρους και Βυζαντινά μνημεία. Οι επισκέπτες μπορουν να πάνε και στις των εκθέσεις της Helexpo και της ΔΕΘ. Θεσσαλονίκη είναι οι πολύωροι «φραπέδες» στα καφέ της παραλίας και τα ψώνια στα λαμπερά καταστήματα.

Στη πλατεία Ναυαρίνου τα νέα παιδιά δίνει ραντεβού δίπλα στα αρχαία ερείπια, ενώ η Λεωφ. Νίκης –από το λιμάνι και τον Λευκό Πύργο μέχρι το Μέγαρο Μουσικής–, με τον ήλιο να βουτάει στον Θερμαϊκό, είναι το must για μια παραθαλάσσια βόλτα στην Νέα Παραλία της πόλης. .

Shopping, διασκέδαση, καταπληκτικό φαγητό, μπάρ, νεανικός κόσμος, ότι κι αν αποφασίσετε στην Θεσσαλονίκη το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσετε καταπληκτικά διασκεδάζοντας και το βράδυ σε κάποιο νυχτερινό club η σε ένα από τα μπαράκια στα Λαδάδικα.

Απολαύστε μια περιήγηση στη Θεσσαλονίκη μέσα από το ανοιχτής οροφής λεωφορείο. Αποβιβαστείτε σε όποιο αξιοθέατο σας ενδιαφέρει να δείτε και συνεχίστε την περιήγηση σας με το επόμενο λεωφορείο.

Μάθετε για την πόλη οικονομικά και άνετα με μια διαδρομή διάρκειας 80 λεπτών και συχνότητα αναχωρήσεων ανά 40 λεπτά.

Αλλά γυρνώντας από Θεσσαλονίκη, αν δεν φέρεις πίσω τρίγωνα Πανοράματος απ’ τον Ελενίδη, προδίδεις τον εαυτό σου και όλες τις μέρες που πέρασες εκεί. Δεν είναι απλά μια επιλογή τίμιου ζαχαροπλαστείου. Κάνει τα καλύτερα τρίγωνα.

BOOK ONLINE THE HOP ON HOP OFF TOUR

Translate »