Εξωτικές παραλίες Χαλκιδικής

Εξωτικές παραλίες Χαλκιδικής

Ολόκληρη η Χαλκιδική έχει μαγευτικές παραλίες, κοσμοπολίτικες οι περισσότερες, μαγευτικές και εξωτικές κάποιες άλλες. Η Κασσάνδρα, το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, έχει μαγευτικές και οργανωμένες παραλίες με κρυστάλλινα και καθαρά νερά, πολλά beach bars, καφετέριες και ταβέρνες. Λίγες είναι οι παραλίες που μπορείτε να κάνετε μπάνιο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς να περιτριγυρίζεστε από κόσμο. Στους πρόποδες του τρίτου ποδιού της Χαλκιδικής οι οργανωμένες συνήθως παραλίες είναι φαρδιές και αμμώδες. Αν όμως θέλετε να αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε στην ταινία “Γαλάζια Λίμνη” σας συστήνω να επισκεφτείτε τις αμέτρητες εξωτικές παραλίες του δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής, αυτές της Σιθωνίας.

ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΕΣ

Ίσως η καλύτερη παραλία ολόκληρης της Χαλκιδικής! Τι να πεις γι’ αυτήν την παραλία με τα ποιο σμαραγδένια νερά της “Τρίαινας του Ποσειδώνα” στην οποία όταν φτάσετε, θα νομίζετε πραγματικά ότι μόλις ήρθατε σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη, στις εξωτικές Σεϋχελλες, τις Μαλδίβες και τις Μπαχάμας μαζί. Ένα απερίγραπτο, μαγευτικό και καταπράσινο τοπίο περιτριγυρίζεται από σμαραγδένια νερά. Το γαλαζοπράσινο φόντο με τα βράχια στα δεξιά και αριστερά του κολπίσκου θυμίζουν ένα εξωτικό νησάκι στον ειρηνικό. Τα τελευταία χρόνια έχει μαθευτεί από πολλούς και κατακλύζεται τους καλοκαιρινούς μήνες από πολλούς τουρίστες που απολαμβάνουν το μπάνιο τους χαλαρώνοντας με την μουσική των beach bars και απολαμβάνοντας τον καφέ τους.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΥΚΗΘΟΣ – ΑΖΑΠΙΚΟ
Μετά τον Νέο Μαρμαρά και το Πόρτο Καράς πηγαίνοντας προς την περιοχή του Αζάπικο, θα βρείτε λίγο πριν φτάσετε, την περιοχή της Πούντα. Ακριβός ανάμεσα Πούντα και Αζάπικο βρίσκεται η μικρή εξωτική παραλία Λύκηθος. Μη οργανωμένη με εξωτική και άγρια φυσική ομορφιά και κρυστάλλινα νερά, θα μπορέσετε να απολαύσετε το μπάνιο σας με θέα προς το Αιγαίο πέλαγος.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΕΤΕΣ
Πριν φτάσετε στην Τορώνη και την οργανωμένη παραλία Τριστινίκα, απολαύστε το μπάνιο σας στην επίσης μη οργανωμένη παραλία, της Αρετές. Ήσυχο ειδυλλιακό τοπίο με καταπράσινο φόντο και νερά που θυμίζουν εξωτικές Μπαχάμες. Η φύση γύρο από την περιοχή μαγεύει με τα κιτρινοκόκκινα λουλουδάκια της και ειδικά το ηλιοβασίλεμα, με θεά προς την μύτη της Κασσάνδρας, είναι απλά μαγευτικό.

ΚΡΙΑΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ
Δυο παραλίες η μια πριν και η άλλη μετά τις Καβουρότρυπες, κρυμμένες σε μικρούς κολπίσκους σε ένα καταπράσινο τοπίο και με θάλασσες που τα νερά τους θυμίζουν εξωτικά μέρη. Ιδανικές περιοχές και για Camping αλλά και για μπάνιο, όπως σας έπλασε ο θεός, στους μικρούς κρυφούς κολπίσκους των γύρο περιοχών.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΥΔΙ
Η ίσως δεύτερη πιο εξωτική παραλία της Χαλκιδικής με παρόμοια ειδυλλιακή ομορφιά σαν τις Καβουρότρυπες και απερίγραπτου κάλους, μέσα σε ένα άγριο τοπίο, στην άκρη της περιοχής της Βουρβουρούς. Ο μικρός κολπίσκος θυμίζει εξωτικές Σεϋχελλες και στην γύρο περιοχή μπορείτε να βρείτε θαλάσσια σπορ και εξορμήσεις προς τα απέναντι ακατοίκητα νησάκια Διάπορος.

Translate »