Διαδρομές πεζοπορίας και Φυσιολατρίας στην Κασσάνδρα

Διαδρομές πεζοπορίας και Φυσιολατρίας στην Κασσάνδρα

Τι πιο όμορφο από το να κάνεις μια βόλτα με τα πόδια μέσα από καταπράσινα τοπία, εξερευνώντας το μαγευτικό τοπίο της Χαλκιδικής. Είτε είστε πεζοί είτε με το ποδήλατο ή και με το αυτοκίνητο, κάποιες διαδρομές θα κάνουν το ταξίδι σας αξέχαστο. Εξερευνήστε το άγνωστο…

ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ – ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΑΣ – ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ

Από την παραλία του χωριού της Νέας Ποτίδαιας περπατήστε παραλιακά προς τον Άγιο Μάμα. Από αριστερά θα μπορείτε να δείτε την λιμνοθάλασσα με τα διάφορα είδη πουλιών όπως π. Χ. Φλαμίνγκος και να τα αποθανατίσετε με τον φακό σας. Η διαδρομή είναι περίπου 5 χλμ πηγαίνοντας μόνο παραλιακά προς τον Άγιο Μάμα και έχοντας θέα το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, την Σιθωνία.

ΣΑΝΙ – ΣΙΒΙΡΙ – ΣΑΝΙ

Από την περιοχή της Μαρίνας περπατήστε παραλιακά προς τον Πύργο του Σταυρονικήτα στο ύψος του ξενοδοχείου Sani Beach. Από το πάρκινγκ του ξενοδοχείου ξεκινάει μια όμορφη πράσινη διαδρομή μέσα απο τον υδροβιότοπο της περιοχής της Νέας Φωκαίας. Περπατήστε παραλιακά και βόρεια προς το beach bar Μπούσουλας και στρίψτε μόλις τελειώσει η διαδρομή δεξιά μέσα στο δάσος και ακολουθήστε τις πινακίδες Ποσειδώνας. Το μονοπάτι αυτό θα σας οδηγήσει στο Sani Bird Sanctuary, τον Υδροβιότοπο της περιοχής με τα πολλά είδη πουλιών. η διαδρομή πάνα έλα είναι περίπου 5 χλμ.

ΠΟΣΕΙΔΙ – ΚΑΛΑΝΔΡΑ – ΦΑΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΙ

Από την παραλία του χωριού μπορείτε να περπατήσετε δεξιά προς την περιοχή της Καλάνδρας στην αρχαία Μένδη. Θα περπατήσετε μέσα από πεύκα και θα έχετε θέα προς την θάλασσα. Από την Καλάνδρα μπορείτε να επιστρέψετε προς την μύτη η την αμμόγλωσσα του Ποσειδιού και να επισκεφτείτε τον Φάρο και τα απομεινάρια του Ναού του Ποσειδώνα. Είναι μία διαδρομή περίπου 4 ωρών.

ΠΟΛΥΧΡΟΝΟ – ΛΙΜΝΗ ΜΑΒΡΟΜΠΑΡΑ – ΠΟΛΥΧΡΟΝΟ

Από τον κεντρικό δρόμο του χωριού προς την Χανιώτη θα δείτε στα δεξιά σας μια πινακίδα να δείχνει προς το δάσος και καταλήγει στην λίμνη Μαυρόμπαρα με τις περίφημες χελώνες. Θα περάσετε μέσα από φαρδιά μονοπάτια και ωραίες κοιλάδες με θέα προς την θάλασσα. Η διαδρομή γίνεται με τα πόδια, με ποδήλατο ή και με το αυτοκίνητο.

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ – ΓΛΑΡΟΚΑΒΟΣ

Ξεκινάει από το Πευκοχώρι και καταλήγει στην λιμνοθάλασσα του Γλαρόκαβου. Μία πεζοδρομία από τον κεντρικό δρόμο του χωριού προς το Παλιούρι και περίπου 5 χλμ ως τον Γλαρόκαβο. Όταν φτάσετε θα δείτε αριστερά σας μια πινακίδα να δείχνει προς την θάλασσα και τα beach bars. Εσείς θα περπατήσετε όμως δεξιά από την πινακίδα και σε λίγα μέτρα θα φτάσετε στην λιμνοθάλασσα του Γλαρόκαβου. Μια όμορφη πεζοπορία μέσα από ανθισμένους κάμπους και έναν όμορφο υδροβιότοπο.

ΠΑΛΙΟΎΡΙ – ΚΑΝΙΣΤΡΟ – ΠΑΛΙΟΥΡΙ

Από τον κεντρικό δρόμο του Παλιουρίου κατεβείτε 7 χλμ περίπου προς την περιοχή του ξενοδοχείου Miraggio. Θα δείτε μια πινακίδα που γράφει προς το Κάνιστρο, μια περιοχή σε ένα καταπράσινο τοπίο που καταλήγει στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην άκρη από το μονοπάτι. Μπορείτε να κάνετε την διαδρομή και με το αυτοκίνητο.

Translate »